Column: Sjaak slechte smaak

"Als we naar Sjaak z’n eigen liedjes luisteren weten we ook gelijk hoe serieus we hem moeten nemen"

Justin Verkijk ,

“Een surrogaatversie van de band Kane”, zo noemde Sjaak Bral de mannen van DI-RECT. Sjaak wie? Sjaak Bral. Die zeiksnor die het de afgelopen jaren duidelijk te druk heeft gehad om eens een keer echt naar een DI-RECT album te luisteren.

Ik begrijp best wel dat de druk hoog kan zijn als je iedere dag een stukkie moet schrijven voor de krant, maar zo uithalen naar iets waar we naar mijn mening trots op moeten zijn in deze stad is toch wel sneu. Dat je rocksterretje poep bent als je een hotel runt in plaats van kort en klein slaat, kan ik me nog in vinden. Sterker nog, daar moest ik om lachen. Maar dat ze eens een keer een fatsoenlijke plaat moeten gaan maken, kom op Sjakie. Aan de andere kant, als we naar Sjaak z’n eigen liedjes luisteren weten we ook gelijk hoe serieus we hem moeten nemen op dat gebied. 
 
Misschien ben ik bevooroordeeld, maar ik vind DI-RECT beter dan ooit. Ik ben niet de enige, want de heren kunnen er nog altijd van leven. En dat gun ik ze ook. Met Marcel en Vince erbij zijn ze het Kane-niveau al lang ontstegen. Waarschijnlijk is dat ook de échte reden waarom Dinand de handdoek in de ring heeft gegooid. 
 
Dat ome Sjaak echt op de hielen werd gezeten door de deadline van de krant blijkt ook wel uit de sneer richting AvroTros. Die omroep doet op NPO3 namelijk wel andere programma’s dan Tussen Kunst en Kitsch en Bananasplit. “De omroep van de gezapigheid”, volgens Sjaak. Maar zeg eens ff eerlijk Bral, hoe vaak hebben ze je verteld dat ze jouw oudejaarsconference niet goed genoeg vinden om uit te zenden? Tieft op.

Lees hier de column van Sjaak Bral
Over Justin
De wekker van Justin Verkijk gaat altijd net iets eerder dan die van jou. Iedere morgen brult hij de stad wakker in zijn programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. Bij KX Radio draait Justin iedere donderdag platen die hij zelf wil horen. In het weekend vind je hem in het nachtleven, vaak gewapend met microfoon of achter de draaitafels. Verder is hij de vaste spreekstalmeester op festivals als Lowlands, Pitch, Lentekabinet en Dekmantel Festival.