Clipprimeur: AAPNOOTMIES 'Supersoakerkracht'

Albumpresentatie op vrijdag 11 maart in Paard van Troje

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse band AAPNOOTMIES brengt vandaag de nieuwe, tweede single uit; Supersoakerkracht. Het nummer is net als voorganger Mevrouw Vandaag Gaat ’t Om Jou afkomstig van het aankomende debuutalbum van AAPNOOTMIES. Op vrijdag 11 maart wordt het album gepresenteerd in Paard van Troje en de komende maand is de band door het hele land te zien.

AAPNOOTMIES beleefde een vliegende start met een plek in de finale van de Grote Prijs van Nederland en een clubtour als supportact voor DI-RECT, maar ook de toekomst belooft veel moois. Zaterdag 5 maart gaat de clubtour van start en deze zomer staan er onder andere optredens op Parkpop en Damaris op de agenda. Als opwarmer voor het debuutalbum brengt AAPNOOTMIES vandaag de tweede single én videoclip Supersoakerkracht uit.

Over AAPNOOTMIES
AAPNOOTMIES is ontstaan in het achterkamertje van Dinaira Scheffers, waar zij voor twee jaar heeft geleefd als kluizenaar om de liedjes in haar hoofd uit te werken. Met haar voornamelijk Engelstalige achtergrond, met invloeden als Jónsi, Sigur Rós, James Blake en Bon Iver, heeft ze in die twee jaar de overstap gemaakt van Engels- naar Nederlandstalig en is het avontuur aangegaan om haar moedertaal naar haar smaak te maken. De zoektocht naar sound, tekst en gevoel heeft zich ontwikkeld in mooie, hoopvolle, kleine, bombastische, organische, kinderlijke en volwassen liedjes waar iedereen z’n eigen nostalgische beelden bij kan creëren. Al die tegenstrijdigheden die door de liedjes heen lopen, maken AAPNOOTMIES een band waar je nieuwsgierig van wordt.

Weblinks:
http://www.AAPNOOTMIESband.nl
http://www.facebook.com/AAPNOOTMIESbandh
http://www.paard.nl/event/4506/AAPNOOTMIES-RELEASE-SHOW