‘The Crave Warehouse Project’ op laatste moment gecanceld

Opening RAC Hallen blijft uit

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Na maandenlange voorbereidingen moet het grote dance-evenement ‘The Crave Warehouse Project’ op het laatste moment worden geannuleerd, de locatie van het evenement (RAC Hallen) wordt ontruimd als gevolg van een huurachterstand van de exploitant.

Geen alternatief

Na een stilte van 5 jaar rondom de RAC Hallen had het op zaterdag 5 december 2015 een nieuwe doorbraak moeten zijn voor de Haagse dancescene: ‘The Crave Warehouse Project’ in de voormalige Rijks Automobiel Centrale (RAC). Na een maandenlange voorbereiding moet het evenement echter worden geannuleerd. Een domper voor de organisatie, die niet stil is blijven zitten. Na gesprekken met de gemeente Den Haag en andere lokale partijen bleek er geen passend alternatief te zijn ‘The Crave Warehouse Project’.

Huurachterstand en schade

Vorige week kreeg District25, de organisatie achter het succesvolle dance-event The Crave, te horen dat de RAC Hallen werden ontruimd als gevolg van huurachterstand van de exploitant. Het gevolg hiervan was dat de gebruiksovereenkomst voor zaterdag 5 december aanstaande tussen District25 en de exploitant van de RAC hallen niet kon worden nagekomen.

Omdat de RAC Hallen eigendom zijn van de gemeente Den Haag heeft District25 zich er hard voor gemaakt het pand rechtstreeks van hen te huren. Na veel goedwillende gesprekken werd duidelijk dat de voormalige exploitant behalve huurachterstand ook schade heeft veroorzaakt aan het pand. Hierdoor is het een juridische kwestie geworden tussen de voormalige exploitant en de gemeente Den Haag die niet voor 5 december kan worden opgelost. Om deze reden zal ‘The Crave Warehouse Project’ in de RAC Hallen geen doorgang vinden.

Volgende stap voor dancescene in Den Haag

 In samenspraak met afdeling Cultuur van gemeente Den Haag en diverse partijen binnen de Haagse popsector zijn de afgelopen week verschillende registers opengetrokken, maar een passende alternatieve locatie behoorde hierin niet tot de mogelijkheden. “We keken net als iedereen al maanden naar dit moment uit en vinden het erg jammer, niet alleen omdat we hier al onze tijd, energie en financiële middelen in hebben gestoken, maar ook omdat we de bezoekers met dit evenement en op deze locatie een bijzondere ervaring wilden meegeven. Ondanks alle inspanningen is gebleken dat we niet kunnen volstaan voor een alternatief waarbij onze waarden, kwaliteitsstandaard en dit muzikale affiche gewaarborgd blijven.” aldus Jarrell Drenthem Soesman, één van de organisatoren.

Dit evenement was niet alleen voor de jonge organisatie de volgende stap, ook voor de dancescene van Den Haag had de heropening van de RAC Hallen een mijlpaal moeten zijn. "Dit is voor iedereen een tegenslag maar we laten ons niet uit het veld slaan en gaan er alles aan doen deze ambities in de toekomst alsnog te verwezenlijken."