Zeeheldenfestival 2012; vrijdag 29 juni Zeeheldenfestival 2012; vrijdag 29 juni

Voor elke act een ander paar schoenen

, Julie Enthoven | Foto's: Shirien Joemmanbaks

Zeeheldenfestival 2012; vrijdag 29 juni

Voor elke act een ander paar schoenen

Julie Enthoven | Foto's: Shirien Joemmanbaks ,

Anker gelicht en wind in de zeilen: na twee dagen was het Zeeheldenfestival ook op vrijdagavond op stoom. Op het volle plein bleef het zowaar een avond droog en konden bezoekers genieten van Zeeheldenhiphop en Belgische latinomuziek.

“Bij elke act doe ik een ander paar schoenen aan”, belooft presentatrice Kim van der Beek aan het publiek. In haar vrijdagavondgarderobe schoeisel dat speciaal geselecteerd is voor iedere act. Dat de Zeeheldenprogrammeurs divers kunnen boeken bewijzen haar voeten: ook op vrijdagavond een potpourri aan genres op het Prins Hendrikplein.

Na slippers te hebben gedragen bij opwarmende surfband The Dawn Patrol komt de avond op gang wanneer Van der Beek haar funky schoenen aantrekt om electrocollectief Dr. Dynamite & The Dynamics aan te kondigen. In het repertoire van de formatie een keur aan vrolijke, licht absurdistische electroliedjes die door de vier zangers met een plaat worden meegezongen. Hoewel bijzonder enthousiast komt de act door het matige geluid slecht uit de verf. De begeleiding valt weg terwijl de vrouwenstemmen juist weer pijnlijk hard over het plein schallen, een enkele bezoeker is zelfs te betrappen op handen bij zijn oren.

Ook het geluid bij rapper Vinny is in beginsel niet al te goed, maar voor de ‘vele bekenden’ die de jonge artiest voor het kleine podium zag was dat uiteraard geen reden om af te haken. Vinny is afkomstig uit het Zeeheldenkwartier en is zichtbaar blij een wedstrijd te mogen spelen op zijn eigen buurtplein. Het is een ietwat vreemde gewaarwording: een rapper met een bling-bling dj in een tent met een geschilderd zeetafereeltje op de achtergrond. Maar voor iemand met een prima podium-cv (winnaar Road to Parkpop) is dat natuurlijk geen probleem. Analyse: “Toen stond ik voor 100.000 man, nu sta ik hier.”

Het laatste paar schoenen van presentatrice Van der Beek zijn bestemd om goed op te kunnen dansen. De afsluiter van vrijdagavond komt ‘helemaal uit België’ om het Zeeheldenfestival aan het dansen te krijgen op Spaanstalige funky dansmuziek. Het geluid doet dit keer wat het moet doen met het Zeeheldenplein en in plaats van handen bij de oren gaan de handen in de lucht. Xamanek speelt zijn latino professioneel, strak en opzwepend. Een uur vol prima meerstemmige, sfeervolle swingklanken laat zelfs de meest behoudende voeten niet onberoerd.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag