Zeeheldenfestival 2012; woensdag 27 juni Zeeheldenfestival 2012; woensdag 27 juni

De 32e editie goed van start

, Alice Mulder

Zeeheldenfestival 2012; woensdag 27 juni

De 32e editie goed van start

Alice Mulder ,

De weergoden zijn het charmante Zeeheldenfestival op de eerste dag goed gezind. De zon staat vanmiddag prominent aan de hemel en de temperatuur is zeer aangenaam. Het festival op het Prins Hendrikplein wordt dan ook goed bezocht en het aanwezige publiek werd onder andere getrakteerd met optredens van Liptease & The Backstreet Crackbangers, Convoi Exceptional en Vuigtuig.

Na optredens van de Ready To Play acts The Hague Idiots, Crystal Water en Professor Sage op het grote podium en later op de middag Sir+ op het kleine podium, is het om 18.00 uur tijd voor de Haags/Rotterdamse slagwerkformatie Convoi Exceptional.

Convoi Exceptional trad onder andere op tijdens festivals als De Parade, Oerol, Almere Zand en Mysteryland. Ook deed de formatie steden als New York, Rome, Berlijn, Parijs en Kopenhagen aan.

Dan is het tijd voor de officiële opening door wethouder Marjolein de Jong (Cultuur en Citymarketing) en Ludo Geukers (voorzitter bewoners­organisatie De Groene Eland).

Na de opening gaat Convoi Exceptional verder met het tweede deel van hun optreden.

Op het kleine podium is het daarna de beurt aan Odd Establishment. Het akoestisch trio uit Den Haag bestaat uit Micky (zang en bas), Mike (viool) en Jeffrey (gitaar) en combineert pop, rock, jazz en folk.

Met het optreden van La Clave Caliente op het grote podium komen ook de liefhebbers van salsa aan hun trekken. De tienkoppige formatie leert elkaar kennen op het Rotterdamse Codarts Conservatorium. La Clave Caliente, oftewel “warm ritme”, brengt een mix van salsa- en timbamuziek.

Jong en oud waagt zich aan het dansje op het plein.

"Curieuze teksten, kermisachtige orgelpartijen en een heuse ­accordeon, overgoten door een grillige rock&roll-saus", zo wordt Vuigtuig omschreven. De band past perfect op het Zeeheldenfestival en sluit vanavond het programma op het kleine podium af.

De eerste dag van het Zeeheldenfestival wordt afgesloten door Liptease and the Backstreet Crackbangers. De band, met drie frontvrouwen, spelen de hits van nu in een jaren '50 stijl en doet dat zeer overtuigend. Een mooi einde van een geslaagde dag.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag