Breda Barst 2016: preparty en complete line-up Spaanse Kraag

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Veel nieuws van Breda Barst, de organisatie maakt de afgelopen week de line-up van de Spaanse Kraag en de selectie van de preparty Mezz Barst op vrijdag 10 juni bekend. Verwacht veel knallers in de hardste tent van het festival en een voorronde finale met regionale bands van goede kwaliteit. Het nieuws gemist? Lees snel verder!

Vrijdag 10 juni is de officiële preparty: Mezz Barst. Acht bands die zich al een hele tijd aan het bewijzen zijn in de regionale scene en daarbuiten, strijden om drie juryprijzen en een publieksprijs voor een plek op Bredaas mooiste festival. Samen met POB en Popplatform West-Point heeft 3voor12/Breda mee geselecteerd. De namen? Duke John, FOES, Oaker Moon, Sailing To Suez, Grandview Avenue, Passing Goat, Windup Space en June. We doken ons archief in en vonden van de meesten een eerdere recensie of verhaal. Enkel over Oaker Moon en FOES nog niet.

Nog meer namen

Toffe lokale acts én nog een reden om te gaan: Breda Barst maakt 10 juni meer namen bekend. Naast de namen die je al wist: DeWolff, Indian Askin, Birth of Joy, De Likt, Max Meser, Flip Noorman en de Noormannen, ZooN, The Hot Sprockets, Noblesse en SJAKO! staan op 17 en 18 september Park Valkenberg. En…

Line-up de Spaanse Kraag!
In een typisch teaser filmpje bracht het hardste podium van Breda Barst klinkende namen naar buiten: Iguana Death Cult, Terzij de Horde, It It Anita, The K, The Broken Anchors, All for Nothing, March, Rhinorino, The Fifth Alliance en Code of Conduct (de nieuwe Dirty Bastards met gitarist Bram Schouw). Wij zijn nieuwsgierig, check ook het filmpje!