Passing Goat opent Snipperdag 2015

Ondanks de technische problemen een aardig eerste optreden

Tekst: Geneviève Smans, Foto’s: Magnus Gommers ,

Passing Goat is op Snipperdag precies negen dagen oud. De band bestaat onder andere uit ex-leden van Dean & the Spoken Words. De vier bandleden staan als eerste act op de eerste editie van Snipperdag. Voor het optreden opent de Bredase Nachtburgemeester het festival met humor.

Nachtburgemeester, en eigenaar van kleding- en skate-zaak Bonk, Martijn ‘Bonk’ Gulden opent het festival in stijl, met een blikje bier in zijn hand. In het bijzonder noemt hij Tijn Kapteijns, organisator van het Snipperdag festival. Bonk: “We gaan het onvergetelijk maken, dus vanavond kruipend naar huis met bloed op je schenen! Over een paar jaar kunnen we zeggen: ‘Weet je nog die eerste keer Snipperdag? FUCKING VET!’”

Passing Goat staat inmiddels klaar op het podium, gekleed in kleurrijke blousejes en drie van de vier bandleden hebben een hoedje op. De negen dagen oude band opent met het enige nummer dat staat op hun Soundcloud ‘Valley Of The Underdog’. Een goede opener, maar helaas werkt het geluid niet echt mee. Zanger Guy Ouwens is het hele eerste nummer niet goed te horen. Dat komt ook mede door zijn lage stem, die niet optimaal overkomt. Gitarist Niels Buijks, te herkennen aan de dromenvanger aan de hals van zijn gitaar, zingt één nummer. Dit is een prettige afwisseling op het wat ruwere gezang van zanger Ouwens.