‘The Game Is On’ voor Grandview Avenue

Drukbezochte albumrelease in Mezz Kleine Zaal

Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers ,

Vrijdag 29 april presenteerde Grandview Avenue debuutalbum ‘The Game Is On’ in Mezz Kleine Zaal. De vijf muzikanten, die hun bandnaam leenden van een straat in San Francisco, keken er naar uit om als één van ‘Breda’s Most Wanted’ hun ‘eclectro-rock’ met een ‘down town city vibe’ van eighties electro, pop, rock en freaky soundscapes nu als afgeronde EP te brengen, nadat ze eerder al tijdens Cultuurnacht op hetzelfde podium een ‘silent disco show’ brachten.

Een goed jaar zijn ze nu bezig, de vijf van Grandview Avenue en deze vrijdagavond presenteren ze hun debuut EP, of mini album, ‘The Game Is On’. Na een korte valse start met de versterking van een gitaar kan de band losgaan voor een volle kleine zaal. Zangeres/toetsenist Sanne Mieloo ‘MEOW’ trekt direct de aandacht, de vier muzikanten dragen haar vibe, met Paul Krempel op gitaar, toetsen en achtergrondzang, Steven Schneijderberg op diezelfde instrumenten, Niels Deijkers op drums en Rogier van Besouw op bas. Krempel en Schneijderberg doen ook de programming voor de meer elektronische invloeden en visuals die gemengd worden met live beelden van het podium. Het versterkt het clubgevoel dat je bij Grandview Avenue krijgt. Een clubgevoel omdat ze eighties getinte electro koppelen aan dansbare gitaarpop en -rock, met de sterke zang van MEOW.

Mieloo doet haar best het publiek erbij te betrekken, alsof er een volle festivalweide voor haar staat. Waarschijnlijk de ervaring die ze op doet in grote musicals als Tarzan en Sister Act, in de kleine zaal van Mezz net wat te veel van het goede. In het eerste deel brengt de band losse songs uit hun repertoire en krijgt Hoziers ‘Take Me To Church’ een clubjasje van Grandview Avenue. Dan komt de nieuwe Nachtburgemeester van Breda, Ralph Behouden, de cd uitreiken, met een verhaaltje want Steven was net als hem in de jaren negentig dj in De Graanbeurs. Kort na het euforiemoment gaat de spot naar hem waarna Grandview Avenue, Sanne voorop, de aandacht weer op eist: “Dansen!” De band geeft extra gas met uitschieters ‘The Game Is On’, ‘Young Once’ en afsluiter ‘Salvation’. Grandview Avenue claimt een compleet eigen plek in de Bredase scene: een beetje als Faithless, met meer gitaren, een beetje Editors, met een zangeres. Op het album keurig gemixt met meer housegevoel en dubbele zangstemmen, vanavond meer met gitaren en live energie.

Is het spel op de wagen? Ja, met een tastbare productie kun je gemakkelijker je muziek promoten en grotere stappen gaan zetten. Wellicht dat Breda’s Most Wanted daar bij kan helpen, de band maakt onderdeel uit van dit project. Wie weet waar Grandview Avenue nog kan komen. ‘The Game Is On’ in elk geval! Vijf mei alweer te zien, bij het ‘Op de T festival’ in Bergen op Zoom.

Gezien: EP-release ‘The Game Is On’ door Grandview Avenue. Mezz, vrijdag 29 april 2016.