‘Nu kunnen ze niet meer om me heen’, wist Passion DEEZ (29) al op het moment dat hij uit de booth stapte na zijn Boiler Room-debuut in Amsterdam. Het was überhaupt pas zijn derde (!) festivalgig ooit, hij draaide er als opener, wist totaal niet waar hij aan toe was, en zag tijdens zijn set de zaal volstromen. En… om de één of andere reden ging die set vervolgens keihard, maar dan ook echt keihard. ‘Ik kreeg dagelijks updates, van vrienden uit Nederland, uit Engeland: “Yo, je set heeft 100.000 views!” “200.000 views!” “300.000! Mijn Instagram notificaties bliezen op, het weirdst waren de DM’s uit allerlei hoeken van de wereld: “Wanneer ben je in Miami?” “Kom je naar Estland?” What the fuck, ik zie mezelf als één van de kleinste dj’s in Amsterdam, dit is cool as hell.'
Sindsdien ziet Passion Deez (Passion is ook zijn voornaam) zijn agenda steeds voller stromen en de gigs steeds serieuzer. De afgelopen zomer kreeg-ie al bescheiden spots bij DGTL, Wildeburg, Zeezout, Dekmantel en Selectors en zou daarin volgend jaar een volgende stap kunnen zetten, er staan wat buitenlandse gigs met potlood in de agenda (waaronder een tour naar India), maar waar veel dj’s op een bepaald punt in hun carrière zuinig worden op zichzelf en een bepaalde exclusiviteit willen uitstralen, draait hij vrijwel iedere maand tien keer een Amsterdamse club aan gort, van piepkleine venues als Nachbar tot De School. En hij laat geen kans onbenut om te draaien bij community radiostations, in binnen- én buitenland.
De sound waarmee hij begint te vliegen? Het volledige spectrum van UK bass, van 2-step en garage tot instrumentale grime en jungle, maar dan wel doorspekt met gigantische contrasten en herkenbare momenten zoals, zeg, een Bicep-meets-Nelly Furtado-edit of een DJ Zinc bootleg van Missy Elliot. Het is muziek waarmee hij is opgegroeid in Zuid-Londen en die hij voelt tot in zijn poriën. Een sound die de afgelopen jaren ook in Nederland weer een nieuwe opleving geniet, zoals Passion zag gebeuren vanaf het moment dat-ie naar Nederland verhuisde, maar eigenlijk had-ie het idee er niet tussen te komen, tot nu dus.