Kijk terug: Sticks co-host in 3voor12 Radio

Zwolse rapper draaide drie uur lang zijn lievelingsplaten op 3FM

Timo Pisart ,

Doag! Je kent 'm van Dazzled Sticks, Great Minds, de Fakkelbrigade en natúúrlijk van Opgezwolle: Junte Uiterwijk alias Sticks, een van de meest veelzijdige rappers van Nederland. Hij was vanavond drie uur lang te gast in 3voor12 Radio om de show mee te presenteren en zijn favoriete platen te laten horen, in aanloop naar de giga-#OpgezwolleTotNu-show in de HMH later deze maand. Voor de gelegenheid hebben we het #OpgezwolleTotNu-concert op Lowlands 2015 tot en met de HMH-show online gezet, kijk ook die hieronder terug.

Allereerst was Sticks (met een knipoog) verongelijkt dat Dazzled Sticks niet is genomineerd voor de 3FM Awards en bashte hij (ook met een knipoog) De Staat en frontman Torre Florim, om vervolgens een plaat van ze aan te vragen. Hij blikte vooruit op de #OpgezwolleTotNu-show in de HMH ("we gaan héél veel nummers spelen, meer dan 30, soms in medleys, soms in megamix, met een beetje gabber en een beetje ska. Ja, én met een LED-scherm!"), terug op de begintijd van Opgezwolle, en sprak over zijn favoriete rappers van eigen bodem. Luister hieronder zijn playlist met favorieten en bekijk ook de highlights van de uitzending.

Dik vijftien jaar alweer, bijna zijn halve leven, is Sticks bekend als kwaliteitsleverancier van Nederhop. Spuugdingen Op De Mic kwam uit in de zomer van 2001, en dat maakte van Sticky Steez, Phreako Rico en Dippy Delic in een klap dé hiphop-sensatie van het land. Opgezwolle bestond officieel tot november 2007, maar Junte Uiterwijk gooide ook met andere projecten hoge ogen: de Fakkelbrigade met o.a. Typhoon, A.R.T. en Rico, Great Minds met Jiggy Djé, Winne en Dr. Moon en Dazzled Sticks, zijn samenwerking met Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid/Voicst). 

Vrijdag 18 maart vieren Rico & Sticks hun uitgebreide oeuvre met een grote #OpgezwolleTotNu-show in de HMH, daarna trekken ze met een groots opgezette tour het land in. In aanloop naar die optredens was Sticks vanavond te gast in 3voor12 Radio om terug en vooruit te kijken en veel van zijn favoriete platen te draaien.