Supergroep Winne, Sticks en Jiggy Djé maakt plaat in Parijs

SirOJ en Kleine Viezerik bezoeken 'Great Minds' in Frans creatief bolwerk

Ingmar Griffioen ,

Noem het gerust een Nederlandse supergroep: hiphoppers Winne, Sticks en Jiggy Djé maken samen een plaat. Het drietal zit met producer Dokter Moon een week in Parijs om de laatste hand te leggen aan het gezamenlijke album op Top Notch. Werktitel is 'Great Minds'. In de Franse hoofdstad komen veel gasten langs zoals Kleine Viezerik en SirOJ. De laatste vertelt: "Gisteren was een productieve dag en hebben we tot 5.30 uur in de studio gezeten. Ik ben heel benieuwd hoe het project zich uiteindelijk ontvouwt."

De Nederlanders hebben hun intrek genomen in een groot appartement in Parijs, "op 20 minuten van de Eiffeltoren", met vijf slaapkamers en een woonkamer waar de creativiteit zich samenbalt. De kernleden willen 'het mysterieuze karakter' van de samenwerking handhaven, maar Joris Titawano (aka SirOJ) praat 3voor12 in zijn laatste 15 minuten in Parijs bij: "In de woonkamer staat een hele set-up en wordt de muziek gemaakt. Daarnaast zijn we gisteren naar een grotere studio in de buurt geweest voor opnames." Hij werkte al eerder met Winne en Jiggy, ook voor zijn eigen plaat, maar nog niet met Zwollenaar Sticks. "Dat was voor mij gek genoeg nog nieuw, maar het werkte goed. Het was eigenlijk niet zoveel anders dan met Jiggy of Winne werken. Hij schrijft veel, de hele dag eigenlijk. Sticks is continu bezig met woorden."

De samenwerking zat er al een tijdje aan te komen, weet State Magazine. Sowieso maakte Sticks al tracks met beide collega's, waaronder Ambiance voor Jiggy's album Het Grote Plaatje en Sticks 2012 met Winne. Dat was op een beat van Dokter Moon, die ook voor de plaat Stick Bukowksi tekende en voor dit project. SirOJ was tot en met vanochtend aanwezig als co-producer. "Er staat nu een van mijn nummers bij de selectie, die lag er al twee jaar. Verder werken ze nu vooral aan nieuwe nummers."

Kleine Viezerik vandaag op bezoek
Met vijf man aan één track werken was geen uitzondering. "Dan werkten Moon en ik samen of waren we met zijn allen naar een beat aan het zoeken. Dat kan gewoon, dat is wat deze muzikale jongens doen." Op Stick Bukowksi hoorden we een relaxte Sticks op de oldskool beats en soul-samples van Moon. Heel anders dan zijn werk daarvoor of de hiphop-platen van Winne en Jiggy. De vraag is dan ook wat we kunnen verwachten van deze 'Great Minds'. SirOJ: "Afgaande op wat ik gisteren gehoord heb, en dat is niet alles, wordt het best wel breed. Er zijn wel overeenkomsten met eerder werk, maar ook best veel verschillen. Stick Bukowksi is heel anders dan Winne Zonder Strijd. Dit is een heel interessant trio en ik denk dat je dat wel terughoort."

Titawano is inmiddels op de weg terug met de Thalys, de rest van de ploeg blijft in ieder geval tot zondag en ontvangt meerdere gasten. "Kleine Viezerik komt vandaag langs en volgens mij komen er nog meer." Top Notch laat weten dat er wel een planning is, maar dat die niet prijsgegeven kan worden. "Het album wordt sowieso in Parijs afgemaakt en volgt dus snel." Meer weet Titawano ook niet. "Ik weet dat ze in een creatieve sessie zitten en lekker bezig zijn."

SirOJ werkt aan albums Sef en Dio
Waar is de altijd drukke SirOJ zelf eigenlijk mee bezig? "Ik werk aan het album van Yousef (Sef, red.) samen met FS Green. Ook werk ik al een tijdje aan het album van Dio, wat ook erg tof wordt. Verder ben ik bezig met Wolf, de film van Habbekrats, waarvoor ik de post-productie en de muziek doe ik met Gino Taihuttu, de vader van Jim." Goed te doen volgens de Amsterdammer: "Ik zie Yousef en Dio bijna elke dag, dus dat valt goed te combineren met de rest."

Het is hard werken maar ook hard lachen in Parijs, getuige dit filmpje van Dokter Moon (@doktermoon). Je kunt de Parijse progressie volgen via de Great Minds twitter-account.