3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 46)

In een uurtje bijgepraat met de beste tracks van de week, ook achteraf als podcast

Redactie 3voor12 ,

Vanavond hoor je weer een heel uur lang de allerbeste nieuwe muziek in het Niet Te Missen uur 3voor12 Radio! We bellen met Jebroer over zijn nieuwe single. Verder hoor je nieuwe muziek van o.a. Bombaym Wolf Alice, Coldplay en een splinternieuwe Feiertag. Mis het niet!

Plaat 1: Coldplay - Adventure Of A Lifetime
Bij het niet te missen uur van vorige week was het nummer nog niet eens uit, en nu al megahit. Het is de eerste single van hun zevende studioalbum A Head Full Of Dreams, dat 4 december uit komt.

Plaat 2: Daughter - Numbers
De Britse band Daughter brak door met het breekbare Youth, inmiddels meer dan 50 miljoen keer gesteamed op Spotify. Er komt een nieuw album, Not To Disappear in januari, waarvan we al eerder de streettrack Doing The Right Thing draaiden.

Plaat 3: Feiertag ft. David Dam - All I’m Giving
De Utrechtse producer Feiertag brak door met Damn You. En als je hebt opgelet heb je hem al eerder zien doorbreken onder de naam Hamertje Tik. Maar dat is dus verleden tijd. Feiertag is het nu. En hier is weer een nieuwe track, alweer samen met vocalist David Dam.

Plaat 4: Wolf Alice - Freazy
Giant Peach en Bros waren de eerste singles van My Love Is Cool, het debuutalbum van de Britse gitaarband Wolf Alice rond zangeres Ellie Rowsell. Die waren vrij stevig, maar ze pakken het op deze single wat anders aan. Met deze rustige track mikken ze op een uitverkocht Paradiso, 11 februari.  

Plaat 5: Agent Fresko - Wait For Me (Kristian Kamp remix)
Volgende week donderdag zie je de IJslandse band Agent Fresko live in 3voor12 Radio. Als je het niet zo lang kan vol houden: Dit is een remix van een single van hun tweede album Destrier door de Deense remixer Kristian Kamp.

Plaat 6: Bombay - Slow Motion
Vroeger heetten ze Bombay Show Pig, waarmee ze met hun debuutalbum Vulture/Provider genomineerd werden voor de 3voor12 Award. Nu zijn ze terug als Bombay en komt hun debuutalbum als Bombay eraan, Show Your Teeth, waarvan dit de eerste single is.

Plaat 7: JeBroer - Ga Maar Vast Slapen
JeBroer komt uit het Nouveau Riche kamp. Hij had hits met Yellow Claw als Nooit Meer Slapen en Miljoenen met Dirtcaps. Maar op deze nieuwe single laat hij zich van zijn softe klant horen.

Plaat 8: Alessia Cara - Here
De Canadese zangers Alessia Cara is al ruim zes jaar bezig op YouTube. Maar nu breekt ze door met deze variatie op het van Portishead bekende Glorybox met dezelfde Isaac Hayes sample.

Plaat 9: Fuzz - Rat Race
Deze week is het tweede album II van de hobbyband van de Amerikaanse garagerock koning Ty Segall Album van de Week. Hij klinkt daarop minder garage als onder zijn eigen naam, maar gaat meer de classic rock kant op. Echt waar, met solo's, veel galm, en alles. 

Plaat 10: Missy Elliott ft. Pharrell - WTF
What The Fuck...eh..Where They From...Missy is back met Pharrell nog wel. Op de Superbowl was ze al te zien als een feature in de show van Katy Perry, ze remixte al een nummer van Jack Ü en  ze dook al op op het album van Janet Jackson. Helemaal vanuit het niets komt deze single dus niet, maar nu maakt ze echt een comeback.

Plaat 11: Anna Of The North - The Dreamer
Uit het Noorse Oslo komt de nieuwste wereldwijde blogsensatie: Anna Of The North (Of the North, Oslo, Noorwegen: snap je hem?) Zonder veel exposure tikt ze inmiddels al  een miljoen Spotify plays aan. Begin volgend jaar treedt ze op in Nederland. 

Plaat 12: Format B - Chunky
Format B is een Duits duo dat al sinds de zomer een clubhit in de UK heeft, twee maanden terug door Annie Mac opgepikt  werdvoor de radio, nu op de B-lijst van BBC Radio 1 staat en door Shazam voorspelt wordt als no. 2 future hit in UK. Pak je koebel dus alvast uit de kast...

Plaat 13: St. Lucia - Dancing On Glass
Jean-Philip Grobler komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, maar met dit bandje uit New York was het pas echt raak. Ze hebben al diverse liedjes onder reclames en speelden al op Lollapalooza. Ook remixen ze veel voor onder meer Ellie Goulding en Charlie XCX. Maar dit is dan hun eigen nieuwe single. 

Plaat 14: Mano Le Tough - Empty Early Years And The Seed
Mano Le Tough is een Ierse producer die in Berlijn woont. Of woonde, eigenlijk. Zijn tweede album, Trails, maakte hij in de Zwitserland. De bergen en de frisse Alpenlucht hebben hoorbaar hun invloed gehad. Dit is de single dat album.