3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 44)

In een uurtje bijgepraat met de beste tracks van de week, ook achteraf als podcast

Redactie 3voor12 ,

Het is weer donderdag, en dat betekent dat je vanavond een heel uur lang de allerbeste nieuwe muziek hoort in 3voor12 Radio! We bellen met de Dordtse superproducer Benny Sings die eind november met een nieuwe plaat komt. Zijn nieuwe single You and Me komt langs, maar ook de Rick Ross-remix van Adele's Sorry, een hele toffe Amy Winehouse cover door Oscar and the Wolf, Grimes die terug is nadat ze he-le-maal opnieuw begon met haar album en wilde Ty Segall-drums van Fuzz. Zet je radio dus op 3FM vanavond. Moet je het toch missen? Achteraf kun je 'm ook checken als podcast!

Plaat 1: Armin van Buuren feat. Kensington - Heading Up High
De Nederlandse trance-dj Armin van Buuren dropte vandaag zijn zesde album Embrace. Daarop op bijna elke track features, waaronder deze zeer opvallende met Kensington.

Plaat 2: Oscar & The Wolf - Back To Black
De nieuwe track van de Belgische fluisterindieband Oscar & The Wolf is een cover van Amy Winehouse’ Back to Black en hoort bij de film Black van Adil El Arbi en Bilal l Fallah. De vrouwenvocalen zijn van de Belgische zangeres Tsar B. Oscar and the Wolf staat 13 november in de HMH.

Plaat 3: Pauw - Intents
Deze hele week album van de week is Macrocosm Microcosm van de Nederlandse psychedelische rockband Pauw. Lees ook over de invloeden van Pauw in een uitgebreid interview op 3voor12, zo zou deze track Intents geinspireerd zijn door sixties-groep The Turtles. Qua productie overigens het nummer waar Brian Pots zelf het minst tevreden over is: “bij alle andere nummers hebben we enorm gewerkt aan het geluid, en dit ging heel snel.” 

Plaat 4: Sef - Toch Houdt Ze Van Mij
Al een paar weken uit is het tweede album van Sef, In Kleur. Toch Houdt Ze Van Mij gaat over een gast die altijd zijn vriendin vergeet als ie weer eens een avond te lang op stap is geweest. Op het album laat Sef ook het achterste van zijn tong zien over meer maatschappijkritische thema’s. In 3voor12 Radio vertelde hij er over en lees ook dit interview: "Ik kan niet meer altijd mijn mond houden."

Plaat 5: Bring Me The Horizon - True Friends
Rockband uit Sheffield die steeds meer van de metalcore afschuift op hun vijfde album That’s the Spirit. De Tilburgse 013 was in no time uitverkocht, verwacht deze band komend festival seizoen overal!

Plaat 6: Grimes - Flesh Without Blood
Laten we het eens hebben over de Canadese zangeres Grimes. Vorig jaar bracht ze de track Go uit. Dat was oorspronkelijk een liedje voor Rihanna, maar bij gebrek aan belangstelling van Rihanna heeft Grimes het zelf uitgebracht als tussendoortje. Ze schrok zo van de publieksreacties dat ze het hele album dumpte dat ze had gemaakt. Nu is Grimes terug met deze single, die binnenkort op haar album Art Angels staat. Ook catchy, maar toch weer wat meer credible. Verwacht binnenkort een interview op 3voor12!

Plaat 7: Benny Sings feat. GoldLink - You And Me
De Dordtse singer-songwriter Benny Sings is internationaal bekend vanwege zijn heerlijke funk en indie-softpop, van Japan tot Amerika en de eerste Nederlander die een vermaarde tiny desk sessie mag doen op de kantoren van omroep NPR. Dit is zijn nieuwe single samen met de rapper GoldLink. Eind november komt zijn vijfde album uit.

Plaat 8: Adele feat. Rick Ross - Hello
Deze week is de 3FM Megahit de comebacksingle van Adele, die al bijna overal ter wereld op 1 staat. Dit is een speciale versie die de Amerikaanse rapper Rick Ross op internet zette, hij voegde zelf een verse toe.

Plaat 9: Miike Snow - Heart Is Full
Het is al weer 3 jaar geleden dat het Zweeds-Amerikaanse ‘avant-pop’ trio Miike Snow nieuwe muziek uitbracht. Vandaag is het zover: de nieuwe track heet Heart Is Full. En die klinkt weer heerlijk chaotisch met old school hiphopbeat, soul-samples, auto-tune maar natuurlijk ook een groot poprefrein. Het derde album van Miiike Snow (getiteld III) staat gepland voor 2016. De video gaat volgende week in premiere.

Plaat 10: Dazzled Sticks - Wat Je Doet Voor Een Ander
Als je Dazzled-indie-Kid Tjeerd Bomhof combineert met rapper Sticks (Opgezwolle, Fakkelteitgroep), krijg je Dazzled Sticks. Deze week zetten ze hun collabalbum op dazzledsticks.nl, waar je hem kunt downloaden voor een zelf te bepalen bijdrage. Deze week zaten ze in de studio, kijk dat terug en check ook dit interview met 3voor12.

Plaat 11: Fuzz - Pipe
Garagerocker Ty Segall heeft ook een andere rockband onder de naam Fuzz, waarin hij de drummer is. Daarvan verscheen net het tweede album, simpelweg II. Dat betekent weer gitaarriffs die je om de oren vliegen en de wilde drumpartijen van Ty Segall. Op Lowlands klonk dat zeer lekker.

Plaat 12: Joanna Newsom - Leaving The City
Het meisje met de harp is een volwassen vrouw geworden en haar muziek groeide mee. De Amerikaanse singer-songwriter staat op de Luisterpaal met haar nieuwe album Divers. Ze maakt het de luisteraar niet te makkelijk, maar wie even doorbijt krijgt er een prachtig barokalbum voor terug. Check het zelf op de Luisterpaal. 

Plaat 13: Neon Indian - Annie
In 2011 werd de laptop van Alan Palamo alias Neon Indian gestolen toen hij een avond dronken in de kroeg zat. Zijn complete derde album vol met chillwave stond erop en dat was de enige kopie. Er zat niets anders op dan helemaal opnieuw te beginnen. Het resultaat is er nu, drie jaar later dan de bedoeling was: Vega intl. Night School.