3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 42)

In een uurtje bijgepraat met de beste tracks van de week, ook achteraf als podcast

Ralph-Hermen Huiskamp ,

Er is weer een nieuwe Niet Te Missen online met de verse vondst van deze week: welke tracks moet je echt gehoord hebben? Luister de podcast met o.a. The Brahms, Falco Benz, Mura Masa en Nicolas Jaar.

1. The Brahms - Homerun
Hun debuutsingle Golden werd maarliefst al meer dan 300 keer op 3FM gedraaid. Tijd dus voor hun tweede single, ook afkomstig van hun eerste EP Meraki. Op de Popronde is de band intussen ook flink naam aan het maken als liveband, dus de sky is the limit...of noem het een homerun. 

2. Falco Benz – Niday Fright
Na de nodige remixen voor Roisin Murphy en Oscar & The Wolf is het weer tijd voor een eigen EP voor de Utrechtse dancemeister. Op deze One-one-Nine EP maakt hij weer een flinke stap richting dwansvloer, zoals we al hoorden op YeahYeah, de eerste track die we van de EP mochten horen. Je hoort hem in zeijn geheel op de Luisterpaal

3. Ellie Goulding – Something In The Way You Move
Delerium, het derde album van Ellie Goulding zit eraan te komen. We kennen al de single On My Mind, maar nu is er een tweede track los. Het volledige album van de Britse zangeres ligt vanaf 6 november in de schappen. 

4. Indian Askin – Answer
Het heeft jaren geduurd, maar nu is er dan eindelijk de eerste echte single van het Amsterdamse psychedelische rocktrio Indian Askin. Afgelopen dinsdag kroonden we hem al tot track van de dag, vandaag hoor je hem in het Niet te Missen Uur. 

5. The 1975 - Love Me
De Britse band The 1975 is ongelooflijk populair onder een jonge aanhang. Afgelopen weekend kwam deze eerste teasertrack van hun tweede album op Spotify en het nummer is meteen meer dan een miljoen keer gestreamd. Ze staan 1 april in de HMH, geen grapje.

6. Mura Masa ft. Shura - Love For That
Grappig, zowel de 19-jarige Britse producer Mura Masa als de in Londen wonende zangers Shura stonden beiden op Lowlands, beiden in de X-Ray. Misschien hebben ze elkaar daar wel ontmoet. Hoe de dan ook, ze hebbem nu een gezamelijke single.

7. Taymir – Sometimes
Met hun debuutalbum amper opzak stond deze Haagse band al op SXSW voor een hoop buitennlandse gasten te spelen, maar nu is er een nieuwe single. Mocht er niet meteen een bellletje gaan rinkelen bij de bandnaam, je kent ze wellicht van de Megahit Aaaaah.

8. Nicolas Jaar – Fight (edit)
De slotnacht van Trouw staat nog steeds in het geheugen gegrift, waar Nicolas Jaar met een extreem laag tempo de club naar een enorm hoogtepunt bracht. Dit jaar was hij de headliner op Lente Kabinet waar hij bedwelmde met zijn eigen idioom en liet hij Hall & Oates's I Can't Go For That en Marianne Faithful's Working Class Hero klinken als de meest urgente dansvloerplaten van 2015. Nu is er het nieuwe elektronische avontuur Fight, waar hij zijn oor voor detail laat gelden. De nummer 1 van de checklist deze week.

9. Sef – Toch Houdt Ze Van Mij
Afgelopen weekend kwam het tweede album van de Amsterdamse rapper Sef uit, In Kleur. Daarop natuurlijk  de singles Wakker en Ze Zeggen die je al eerder in 3voor12 Radio hoorde, maar ook deze albumtrack.

10. Jain - Come
Tijd voor Franse muziek. Jain. Kakelvers uit Toulouse, en dit is haar debuutsingle.

11. Hunee – Rare Happiness (edit)
Deze week wordt het album van de week verzorgd door de in Amsterdam wonende Duitse producer Hunee. Hunch Music is niet alleen Album van de Week, maar ook winnaar van de 3voor12 Award.

12. Christine & Queens feat. Perfume Genius - Jonathan
Christine & The Queens pakken hun Amerikaanse release slim aan. Steeds druppelen er tracks los van samenwerkingen met in het Engels zingende artiesten. Nu weer deze samenwerking met Perfume Genius, de singer-songwriter uit Seattle de 3voor12 op Le Guess Who nog uitgebreid sprak

13. Son Little – Toes
Dit weekend komt het debuutalbum van de Amerikaanse soulzanger Son Little uit op het kwaliteitslabel Anti. Voor wie er een beetje in zit is het geen onbekende. Hij werkte al eens met grote namen als RJD2, en The Roots. De singer-songwriter uit Philadelphia maakt op het ongetitelde debuut tijdloze soul. Je hoort de plaat nog even op de Luisterpaal

14. Eric Prydz – Opus (Four Tet remix)
Dancekneiter producer Eric Prydz bij 3voor12? Jawel, dat kan, mits in de remix van onze favoriete Britse producer, Keiran Hebden, oftewel Four Tet. Hij maakte van deze remix een tien minuten durend epos. In Ibiza liet Maceo Plex er een complete dansvloer de mond van openvallen, benieuwd wie het op ADE aandurft.