Perron-eigenaar Yagoub start nieuw Rotterdams poppodium Annabel

Vanaf september concerten en evenementen tot 1500 personen

Ingmar Griffioen ,

Perron Rotterdam mag dan binnenkort dicht moeten, eigenaar Aziz Yagoub gaat alweer verder met Annabel. Het nieuwe poppodium en café in de oude Hollywood Music Hall aan de Schiestraat wil vanaf september beginnen met concerten en evenementen voor maximaal 1500 personen. Grote namen moeten het podium meteen goed neerzetten. "Ik hoorde geruchten dat Madonna een huis heeft gekocht in Rotterdam", grapt Yagoub in het persbericht. Het pand van Perron moet tegen de vlakte wegens geplande nieuwbouw en beleeft de slotweek van 12 tot 19 april. Vorige week bleek dat Amsterdammer Kolja Verhage de nieuwe programmeur wordt en tevens verantwoordelijk is voor Vrije Volk Festival en Kralingse Bos Festival. De programmering staat volgens Annabel 'helemaal los van Perron'.

Het café van Annabel opent al begin april, "met entree aan de Schiestraat, zonnig terras, ruime openingstijden en Italiaanse keuken". Het terras gaat de hele zomer open en moet wekelijks buitenevenementen bieden in samenwerking met de aanpalende Biergarten.

Yagoub is trots op de industriële uitstraling van Annabel, die in samenwerking met architectenbureau ZUS in het wederopbouwpand naar voren moet komen. "Annabel is niet over één kam te scheren. Ze is beminnelijk, maar de ambiance verklapt haar rauwe, grootstedelijke achtergrond."

Saillant is dat Rotterdam net vorige week de zoektocht naar een nieuw (en door de gemeente gesubsidieerd) middelgroot poppodium heeft gestaakt. Eigenaar Yagoub vertelde in december aan 3voor12 over zijn ambities in het gebouw waar de roemruchte en nu failliete Hollywood Music Hall zat: "Dit wordt iets compleet nieuws waar live- en elektronische acts hun opmars maken." En Vice sprak vorige week met de nieuwe programmeur Verhage. RTV Rijnmond nam vast een kijkje, check de video hieronder.

Meer informatie op facebook.com/annabelnl