Nieuw op 3voor12 Radio: Mr. Polska, Tame Impala, FFS en Lil' Kleine & Ronnie Flex

Mr. Polska feat. Frans Duijts 3voor12 Single van de Week met Discodochter

Menno Visser ,

Zowaar drie bands deze week live in de studio: maandag de Nederlandse electropop/wereldmuziekband Skip & Die, dinsdag de Nederlandse electrofunkband GOSTO en woensdag de Britse indiepopband As Elephants Are. En donderdag een co-host uitzending met niemand minder dan Dinand Woesthoff, de vroegere zanger van de Nederlandse rockband Kane.

Verder vier nieuwe singles op de playlist: van de Nederlandse rapper Mr. Polska, de Australische psychorockband Tame Impala, de Nederlandse rappers Lil' Kleine & Ronnie Flex, en FFS: de samenwerking van de indierockbands Franz Ferdinand en Sparks. Mr. Polska heeft met Discodochter, zijn opmerkelijke duet met volkszanger Frans Duijts, de 3voor12 Single van de Week. 

Ook nog de hele week kaarten voor 3voor12 Presenteert de Belgische electropopband Oscar & The Wolf in de HMH, passepartouts voor London Calling in Paradiso en kaarten voor Skip & Die in TivoliVredenburg.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Mr. Polska feat. Frans Duijts - Discodochter (Nouveau Riche)
Volkszanger Frans Duijts op de playlist van 3voor12? De wonderen zijn de wereld niet uit, maar natuurlijk wel in combinatie met knuffelPool Mr. Polska. De Nederlandse rapper had eerder al succes met de singles De Libi en Ravotten van zijn tweede album $NOLLER. Deze zomer staat Polska op vele festivals, waaronder de Bevrijdingsfestivals in Nijmegen en Haarlem.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Tame Impala - Cause I'm A Man (Caroline)
Een van de albums waar dit jaar het meest reikhalzend naar wordt uitgekeken is de derde plaat van Tame Impala, Currents. Eerder stond al de lektrack Let It Happen van dat album op de avondplaylist. De Australische psychedelische rockband staat dit jaar op Lowlands.

FFS - Johnny Delusional (V2)
Een bijzondere samenwerking is die tussen de Schotse indierockers Franz Ferdinand en de Amerikaanse rockband Sparks, die al weer sinds 1971 bezig zijn. This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us (Sparks) mixen met Take Me Out (Franz Ferdinand)? Het kan allemaal, getuige deze single van hun ongetitelde samenwerkingsalbum, dat 6 juni uit komt. Ze staan ook op Lowlands en in een reeds uitverkochte Melkweg.

Lil' Kleine & Ronnie Flex - Zeg Dat Niet (TopNotch)
Je hokt de nieuwe lichting hiphoppers van het label TopNotch samen op Schiermonnikoog en weet je dan wat je krijgt? Streamingrecords op Spotify van hun verzamelalbum New Wave. Dit is daarvan de single, een samenwerking tussen Lange Frans-protegé Lil' Kleine en rapper Ronnie Flex, die vorig jaar zijn debuutalbum De Nacht is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd met daarop de hit Zusje dropte.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Verder nog op de playlist:
Blaudzun - Powder Blue (V2, 2e week)
Raving George ft. Oscar & The Wolf - You're Mine (PIAS, 2e week)
Action Bronson ft. Chance The Rapper - Baby Blue (Warner, 3e week)
Madeon ft. Passion Pit - Pay No Mind (Sony, 3e week)
Balthazar - Bunker (PIAS, 3e week)
Miseries - Misery (Excelsior, 4e week)

3voor12 Album van de Week
Alabama Shakes - Sound & Color (Konkurrent)