Vanavond de uitreiking van de 3voor12 Award!

3voor12 Awardceremonie live vanuit Paradiso Noord met optredens van Fresku, Janne Schra, 2562 en Alamo Race Track, van 21:00 tot 00:00 op NPO101 en 3FM!

Timo Pisart & Menno de Meester ,

Het is zover, de 3voor12 Award wordt vanavond uitgereikt, de prijs voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 12 maanden! Welke plaat zou er winnen en de opvolger worden van Typhoon's Lobi Da Basi? Je hoort en ziet het vanavond tussen 21.00 en 00.00 uur, dan zendt Roosmarijn live uit vanuit Paradiso Noord in de Tolhuistuin.

Het is alweer de twaalfde 3voor12 Award die vanavond wordt uitgereikt. Elk jaar wordt de prijs uitgereikt aan de maker van het beste Nederlandse album van het seizoen. De winnaar wordt gekozen door een twaalfkoppige jury, bestaande uit vier deskundigen uit de muziekwereld, vier Nederlandse popmuzikanten en vier publieksjuryleden. Vorig jaar nam een dolgelukkige Typhoon de prijs mee naar huis voor zijn album Lobi Da Basi. Een jaar eerder was de eer aan Jacco Gardner, en daarvoor werden Blaudzun, I Am Oak, Moss, De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en at the close of everyday bekroond.

Welk album verdient dit jaar de 3voor12 Award?

Tijdens de 3voor12 Award-ceremonie zijn er optredens van genomineerden Fresku, Janne Schra, Alamo Race Track en 2562. Verder zijn ook de albums van Afterpartees, Hunee, Jacco Gardner, John Coffey, Joris Voorn, Kovacs, New Wave en Ronnie Flex genomineerd voor de 3voor12 Award 2015. Wie zou er winnen? We keken al naar het beste artwork en de impact van elk album, later vandaag zie je ook nog welke mensen achter de schermen van belang waren voor de totstandkoming van de plaat. De gastenlijst voor de feestelijke ceremonie is inmiddels gesloten. Sta je op de gastenlijst? Kom dan vanaf 20:00 uur naar Paradiso Noord in de Tolhuistuin. Thuisblijvers kunnen meegenieten van 21.00 tot 00.00 in 3voor12 Radio op 3FM en op NPO101!

Meepraten over de uitzending kan door een sms te sturen naar 3333, of natuurlijk door te twitteren met @roosmarijn, #3voor12 en #3fm!