Opwarmen voor Pinkpop (1): piepjonge Rolling Stones in het Kurhaus Opwarmen voor Pinkpop (1): piepjonge Rolling Stones in het Kurhaus

Andere Tijden dook de archieven in en vond unieke beelden van het Nederlandse debuut van de legendarische band

, Ralph-Hermen Huiskamp

Opwarmen voor Pinkpop (1): piepjonge Rolling Stones in het Kurhaus

Andere Tijden dook de archieven in en vond unieke beelden van het Nederlandse debuut van de legendarische band

Ralph-Hermen Huiskamp ,

Mick Jagger was al eens dichtbij, maar zaterdag 7 juni staan de Rolling Stones dan eindelijk in Landgraaf. Voor de vaste Pinkpop-bezoeker ongetwijfeld een magisch moment. Als het dan toch over bijzondere momenten van de Stones gaat, dan kun je niet om het concert heen dat de band vijftig jaar geleden in het Kurhaus gaf. In 1964 maakten de Stones hun entree op het continent met een veelbesproken concert in Scheveningen. Andere Tijden dook de archieven in, en maakte deze documentaire over het concert en de dag die er aan vooraf ging.

Misschien is het wel het meest besproken concert in Nederland. Bijna alles is dan ook al uitvoerig besproken. De massahysterie na het te lange voorprogramma, de politie die na vier nummers de stekker eruit trok en met honderd agenten de zaal leeg veegde en de schade die uiteindelijk werd opgenomen: de gemiddelde Stones-fan kan de verhalen waarschijnlijk dromen. Veel minder bekend is echter wat er aan het optreden vooraf ging. Andere Tijden vond uiteraard beelden van het concert, maar ook van piepjonge Stones die aankomen op Schiphol, een wandelingetje maken in Den Haag en nog even snel repeteren voor het concert die avond. Door middel van interviews met betrokkenen wordt er een tijdsbeeld geschapen van het begin van rock’n roll in Nederland. Perfect om alvast in de stemming te komen voor het concert op Pinkpop.

3voor12 warmt de komende weken op voor Pinkpop met videomateriaal uit de archieven. In deel 1 zie je dus de veelbesproken headliner.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12