Hooikoorts: Kraantje Pappie, Afterpartees, Birth Of Joy en meer voor Pinkpop

Ook oa The Rolling Stones The Kooks, Boxer Rebellion, Biffy Clyro, Arcade Fire, Editors, Jake Bugg, Robert Plant, Ed Sheeran, Stromae en Metallica

Redactie 3voor12 ,

Met de komst van Kraantje Pappie, Brother & Bones, Gecko, Powerman 5000, Intergalactic Lovers, Afterpartees, Birth Of Joy, Nina Nesbitt en Paceshifters is het programma van Pinkpop 2014 compleet. Deze negen acts vormen samen het programma van het nieuwe podium: Stage 4. Het festival vindt plaats op 7, 8 en 9 juni 2014. De voorverkoop start op zaterdag 15 maart. Bekijk hieronder het programma per dag.

15 april:
Met de komst van Kraantje Pappie, Brother & Bones, Gecko, Powerman 5000, Intergalactic Lovers, Afterpartees, Birth Of Joy, Nina Nesbitt en Paceshifters is het programma van Pinkpop 2014 compleet. Deze negen acts vormen samen het programma van het nieuwe podium: Stage 4. 

3 maart: 
The Scene en 12van3voor12-act Taymir bevestigd. Bij The Scene-frontman Thé Lau is keelkanker geconstateerd, wat hem dwingt te stoppen. De shows van The Scene op Pinkpop en in Paradiso (17 juni) en AB, Brussel (21 juni) betekenen zijn afscheid van het podium.

20 maart:
Young the Giant is bevestigd voor Pinkpop.

12 maart Persconferentie:
De hele line-up is nu bekend, de hele line-up? Nou een klein podiumpje biedt nog weerstand: Smeets bevestigt de komst van een vierde podium waar negen kleinere bands zullen spelen.

Line-up Pinkpop Festival maandag:
Metallica
Arcade Fire
Clean Bandit
Ghost
Bombay Bicycle Club
Gogol Bordello
Jett Rebel
Rob Zombie
Kodaline
Stromae
Jake Bugg
Mastodon
Avenged Sevenfold
Biffy Clyro
Kraantje Pappie
Powerman 5000
Birth Of Joy


Line-up Pinkpop Festival zondag:
Arctic Monkeys
Editors
North Mississippi All Stars
Portugal.The Man
Twenty One Pilots
The Boxer Rebellion
John Newman
Limp Bizkit
Rudimental
Paolo Nutini
Robert Plant & The Sensational Space Shifters
Chef'Special
The Kooks
Ed Sheeran
Brothers and Bones
Intergalactic Lovers
Nina Nesbitt


Programma zaterdag
The Rolling Stones
Les Djinns (winnaar Nu of Nooit)
Epica
Bastille
Flogging Molly
Ed Kowalczyk
Haim
Joe Bonamassa
White Lies
John Mayer
Gecko
Afterpartees
Paceshifters

En na een telefoontje met Leon Ramakers van Mojo kan Smeets ook The Rolling Stones bevestigen. Jan Smeets hoopt op een setlist samengesteld door de fans. The Stones zullen zaterdag om 21:00 uur starten.

12 maart

The Rolling Stones bevestigen zichzelf voor het festival via hun eigen nieuwsapp. Pinkpop zwijgt nog. Paolo Nutini is wel officieel bevestigd door Jan Smeets, hij vertelde dat telefonisch op 3FM bij Giel Beelen.

9 maart
De Limburgse band Les Djinns wint bandwedstrijd Nu Of Nooit en mag dus Pinkpop openen

27 februari
Epica is er ook

26 februari
The Boxer Rebellion en Chef'Special komen. Volgens PIAS is ook Epica van de partij, maar de organisatie heeft dit nog niet bevestigd.

19 februari:
Jake Bugg is er ook bij.

12 februari:

Editors toegevoegd aan het affiche.

28 januari:
Mastodon komt naar Landgraaf, net als in 2012. Bekijk die show hier in ons archief.

23 januari:
De roodharige songwriter Ed Sheeran komt naar Pinkpop.

14 januari:

Metalband Avenged Sevenfold keert terug naar Pinkpop. Pas op voor vlammenwerpers!

8 januari:
Een nieuwe naam: Rudimental.

22 december:

Naam nummer vier voor Pinkpop is Stromae. De Belgische sensatie speelde gisteren in de Melkweg en maakte vandaag in het Glazen Huis zijn komst naar Landgraaf bekend.

19 december:
Vorig jaar stond Bastille nog als invaller in de tent van Pinkpop, nu komen ze voor een plek op de 3FM stage op zaterdag 7 juni.

11 december:
Ook Arcade Fire is bevestigd voor Pinkpop 2014. Niet als headliner: de band komt net als Metallica op Pinkstermaandag 9 juni naar Landgraaf.

2 december:
De eerste naam voor Pinkpop 2014 is naar buiten: Metallica komt een speciale 'verzoekjesshow' spelen waarin de fans de setlist samenstellen.

De line-up:

Metallica, Arcade Fire, Stromae, Bastille, Rudimental, Jake Bugg, Avenged Sevenfold, Ed Sheeran, Robert Plant and the Spaceshifters, Editors, Epica, The Boxer Rebellion, Chef'Special.