Ziggo streamingdienst gelanceerd Ziggo streamingdienst gelanceerd

Eigen Spotify-variant maandag om 15:00 uur live

, Atze de Vrieze

Ziggo streamingdienst gelanceerd

Eigen Spotify-variant maandag om 15:00 uur live

Atze de Vrieze ,

Ziggo lanceerde maandag zijn langverwachte streamingdienst. Dat meldt Entertainment Business. Ziggo Muziek, zoals de dienst gaat heten, gaat maandagmiddag om 15:00 van start. Ziggo Muziek is beschikbaar in twee versies: Ziggo Muziek en Ziggo Muziek Overal. Ziggo Muziek is gericht op thuisgebruik en kost per maand 4,95. Ziggo Muziek Overal is gericht op het altijd en overal beschikbaar hebben van je favoriete muziek (ook offline) en kost 9,95 per maand. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van concurrenten als Deezer en Spotify. Ziggo Muziek is vooralsnog alleen beschikbaar voor klanten van Ziggo.

Ziggo Muziek hing lang in de lucht. De kabelaar stak niet onder stoelen of banken de ambitie te hebben een eigen dienst te ontwikkelen, maar de lancering liet enige tijd op zich wachten. Muziek is een belangrijk speerpunt in het dienstenpakket van Ziggo. Zo verbond de kabelaar zich nadrukkelijk aan een nieuwe mega concertzaal in Amsterdam, die Ziggo Dome gedoopt werd. Binnen die zaal is ook ruimte voor Club Ziggo, een ruimte voor sessies, waarbij publiek aanwezig kan zijn. Verder heeft Ziggo een eigen muziekzender in het digitale pakket, genaamd Xite. Voor de muziekdienst heeft Ziggo deals gesloten met de vier grote platenmaatschappijen. Het bedrijf hoopt zich onder meer van concurrenten te onderscheiden door een sterke focus op de Nederlandse markt, met een Nederlandstalige interface en veel aandacht voor Nederlandse muziek.

Ziggo Muziek is onderdeel van Ziggo's 'belevingscirkel'. Pieter Vervoort, vicepresident innovatie van Ziggo, zegt hierover tegen Entertainment Business: “Onze klanten willen dingen ervaren, beleven en vervolgens die belevenis of ervaring delen met hun vrienden. Technisch realiseren wij dit door het gebruik van onze diensten overal mogelijk te maken. Inhoudelijk doen wij dit door onder andere het beleven van muziek in allerlei vormen mogelijk te maken. Het bijwonen van optredens in de Ziggo Dome en Club Ziggo, het luisteren en kijken naar muziek via Ziggo Xite en via Ziggo interactief met een grote collectie muziekvideo's van Nederland. En nu ook via streamingmuziek en de bijbehorende apps. Daarmee is de cirkel rond."

Wezenlijk verschil met Spotify is dat niet iedereen vrij is om Ziggo Muziek te gebruiken; je moet Ziggo-klant zijn om je aan te kunnen melden. Ziggo-woordvoerder Gradus Vos vertelde wel aan Tweakers, dat dat mogelijk later nog verandert.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12