3voor12 Award albumspecial: Klangstof

De kunst van het doseren perfect in de vingers

Een maand geleden werd bekend gemaakt welke twaalf Nederlandse albums van het afgelopen jaar kans maakten op de 3voor12 Award. Inmiddels heeft de twaalfkoppige jury, bestaande uit artiesten, mensen uit de muziekindustrie en liefhebbers, haar eerste selectie gemaakt. Een album die het strenge juryberaad heeft overwonnen is Klangstof met het album Close Eyes To Exit. Een plaat die de hoge verwachting al vanaf het eerste nummer direct inlost. Klangstof een dijk van een debuut neergezet, met wat inspiratie van Radiohead's OK Computer.

In de 3voor12 Radio albumspecial legt Michiel Veenstra uit wat er precies zo goed is aan Close Eyes To Exit: hoe intens de arrangementen ook worden, Klangstof bereidt je altijd netjes voor op grootse hoogtepunten, zodat je als luisteraar nooit het gevoel krijgt dat ze verloren raken in een eindeloze brei aan geluiden. Luister nu de albumspecial terug, inclusief drie hoogtepunten van de plaat.

De 3voor12 Award is de prijs voor het beste Nederlandse album van het jaar. Op 5 oktober beslist de jury welke plaat wint, de uitreiking volg je live in 3voor12 Radio op 3FM. Check hier de shortlist van zes genomineerden.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12