Sunday Snooze #69: Amy Root

Amy Root serveert muzikaal comfortfood voor een zondagse bank-hang-sessie

Terwijl jij dit leest zitten Lukas Amer en Sjoerd Huissoon van Amy Root waarschijnlijk een beetje brak aan de ontbijttafel. Het gaat namelijk hartstikke goed met het producersduo: de tweede EP zit in de pijpleiding, de Best Kept Secret Show is al geboekt en ondertussen treden ze er lustig op los. Gisteren nog brachten ze hun seismische beats en organische melodieën ten gehore op het Rotterdamse festival Motel Mozaique. En ja, dat mag natuurlijk gevierd worden.

Deze Sunday Snooze Mix kunnen ze dus zélf ook goed gebruiken vandaag. Zo vertelt Amer: ‘Als ik aan Sunday Snooze denk, dan denk ik eigenlijk meestal aan een kater. En ja, dan komt die muziek toch wel wat harder binnen omdat je dan een beetje emotioneel bent. Dan luister ik liever gewoon naar mijn favoriete nummers, en dat zijn deze een beetje.’

Dat dit de favoriete tracks en de referentiepunten voor de electroklappers van Amy Root zijn, klinkt je misschien vreemd in de oren. Goed, er zitten een paar tracks in van producers met wie het duo vaak in één adem wordt genoemd - Jamie XX en Weval, bijvoorbeeld, maar ook de langzaam bouwende organische beats van Rival Consoles en een Stephan Bodzin-achtige track van Tourist – maar een stuk opvallender zijn de nummers die níét persé in hun muzikale straatje passen. ‘Talk To Me’ van Joni Mitchell, bijvoorbeeld, en een liedje van Francis Bebey – doet dat fluitmotiefje jou óók zo denken aan ‘Watermelon Man' van Herbie Hancock? – of dan de jazzy afsluiter ‘Peace Piece’ van Bill Evans.

‘Dit zijn eigenlijk de nummers die we qua genre het liefst zouden doen als we Amy niet hadden,’ vertellen ze.  ‘Ook al spreekt Amy dat niet echt, we hebben allebei wel een liefde voor hele rustige, chille muziek. Als je vijf à zes dagen bezig bent met dit soort muziek, dan is het juist fijn om even iets anders te luisteren. Dit was dan ook een mooi moment om ook die andere kant te laten zien.’

Sunday Snooze wordt elke zondagochtend tussen 08.00 en 09.00 op KXRadio uitgezonden, abonneer je ook via RSS feedStitcher of iTunes of check ze hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12