Joost over de vloer in nieuwe podcast Sef en Faberyayo

21-jarig internetfenomeen over zijn dichtbundel en Lowlands

Niets leuker dan een beetje over koetjes en kalfjes keuvelen, toch? Dat is zo'n beetje wat er gebeurt in een nieuwe aflevering van de podcast van Sef en Faberyayo, al worden er stiekem best interessante dingen gezegd over de vluchtigheid van internet, het album anno 2018 en hoe muziekjournalistiek eruit zou moeten zien. Een tijdje terug hadden Yous & Yay Naaz al op bezoek, nu was het de beurt aan internetfenomeen 'Eenhoorn' Joost Klein.

In een lekker laagdrempelig gesprek gaat het tussen de drie alle kanten op. Soms is het diep, dan weer helemaal niet, en dat maakt dan ook niet uit. Het gaat uitgebreid over vakgenoten als Drake en Lil Yachty, maar vanzelfsprekend ook veel over Joost zelf. Hij legt hoe hij van 'heel veel 7,4's een 8 maakt' en praat over zijn aankomende dichtbundel , waarvoor-ie met pen en papier naar Berlijn trok om 'soms twee woorden op een pagina' op te schrijven.

Ook z'n show op Lowlands van afgelopen zomer komt aan bod, net als deze recensie waar-ie nog steeds best wel chagrijnig over is. Want die anime visuals die hem zo'n kind van de internetgeneratie maken, die had Joost zelf niet eens gezien. Sef: 'Maar het is natuurlijk niet zo gek als een journalist jou ziet binnen het kader waarin jij het grotendeels hebt geplaatst.' Luister de hele podcast met Joost hiernaast.

Meer over Joost? Lees hier ons uitgebreide interview met de immer controversiële twintiger, die dom is op een slimme manier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12