LL18: Een uurtje internetten met Joost

Zet een clickhole op muziek en je hebt de show van het jonge internetfenomeen

De tering, wat is het druk in de X-Ray. En dan zijn het ook nog vooral pubers, die vrij weinig ruimte innemen. Het past alsnog niet, en het staat rijendik tot ver buiten de tunnel. Binnen is het ondertussen bloedheet. En dat allemaal voor internetsensatie Joost.

Joost is geen goede zanger, dat weet hij zelf ook. ‘Als je niet kan zingen, dan moet je het ook niet doen’, roept hij nadat zijn dj een stuk vocalen voor zijn rekening genomen heeft. Eigenlijk is Joost ook geen goede rapper, maar als je dat ook door iemand anders zou laten doen, blijft er wel heel weinig over. Twintig is hij, zegt hij meerdere keren. Dat zie je terug aan zijn visuals: alles spreekt dat hij een jaren negentig kind is dat veel op internet zit. Flarden Akira, Dragonball Z, Chin Chan, Pokemon, Spirited Away: veel Japanse tekenfilms. Precies ook de films die op een site als 4Chan een cultstatus hebben.

De humor van Joost haakt ook aan op die set. Alles moet meme-potentie hebben. Hij komt op in een Chewbacca pak, hij laat de X-Ray schreeuwen over milfs met dikke tieten en veel milk, hij doet een stukje Crazy Frog. Natuurlijk komt mede-internetfenomeen Stuntkabouter even op het podium en Donnie, waarmee hij net een plaat uitheeft en mee in Carré (?!) staat, komt langs. Nee, echt goed is het niet. Helemaal niet als hij op een gegeven moment maar gewoon een Skrillex-track opzet. Maar het is een beetje als per ongeluk in een clickhole belanden als je aan het surfen bent. Van het ene gekke filmpje klik je door naar het andere, en je bent zo maar een uur verder. Leuk terwijl je het doet, achteraf voelt het toch wel heel onzinnig.

HET MOMENT:
Joost wil veel pits. Vierkante ook, ‘met hoeken van negentig graden’. Hij krijgt de X-Ray er helemaal mee plat en het veld ernaast ook: tot ver buiten de tent kolkt het.

Volg Lowlands in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12