Pip Blom vindt zichzelf opnieuw uit met elektronischer geluid

‘Het vraagt een nieuwe manier van spelen'

Dansen konden we altijd al op de muziek van Pip Blom, maar met de single ‘Tiger’ geeft de band hun rammelende indierocksound een elektronisch zetje. Die wens om meer naar computers te grijpen was er stiekem al lang, zegt frontvrouw Pip. ‘Vanaf het begin was het plan iets te maken met een bandgeluid, dat tegelijkertijd meer geproduceerd is. Tot nu toe was dat nog niet echt gelukt, daar was gewoon nooit genoeg tijd voor. Daarom had ik deze keer dat doel van tevoren al in mijn hoofd.’ Ze liet zich inspireren door bands als Sorry en Micachu & The Shape.

De Amsterdamse indierockers brachten al eerder de platen Boat en Welcome Break uit, die allebei werden genomineerd voor een 3voor12 Award. Daarnaast speelden ze in 2019 op het Britse festival Glastonbury. 3voor12 documenteerde de reis ernaartoe in de documentaire Pip Blom: Road To Glastonbury, die documentaire kun je hier bekijken. Vorig jaar speelde de band nog op Stage TWO op Best Kept Secret, check die registratie hier.

Zo’n elektronische heruitvinding is niet niks. Toen ze haar demo’s aan de rest van de band liet horen, waren ze erg enthousiast, maar het was toch ook wel even wennen. Want hoe vertaal je zoiets naar een live show? ‘Het vraagt een nieuwe manier van spelen, eentje die we nog niet eerder hebben gedaan. Ik heb besloten om dat live gedeelte pas te gaan bekijken als er wat meer nummers af zijn. Daardoor wil ik me niet laten tegenhouden. Het doel is dat we de nummers kunnen overbrengen zoals we ze hebben opgenomen. Ik heb vooral heel veel zin om ze live te spelen.’ De band heeft een mooie zomer voor de boeg. Zo staan ze begin juni op Primavera en verzorgen ze later diezelfde maand nog het voorprogramma van Blur in de Ziggo Dome, Britpop legendes waarmee ze zijn opgegroeid.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12