Spelen op Glastonbury, touren door de VS, een eigen plaat uitbrengen via een Britse platenmaatschappij: de Amsterdamse rockmuzikant Pip Blom brak keihard door in 2019. VPRO 3voor12 presenteert de online documentaire Pip Blom: The Road, waarvoor documentairemakers Kilian Kayser en Timo Pisart haar een halfjaar lang volgden. Kijk de film van 30 minuten nu hier.

In Pip Blom: The Road zie je hoe de jonge muzikant haar allergrootste dromen weet te verwezenlijken (op haar zestiende startte ze zelfs het blog The Road to Glastonbury in de hoop er ooit te kunnen spelen!) maar tegelijkertijd is te zien hoe nuchter ze eronder blijft. Ja, het is natuurlijk te gek om door te breken, maar het is vooral een kwestie van keihard werken, weinig slapen en lange saaie dagen in de bandbus. Ook is te zien hoezeer de Pip Blom-band een familiebedrijf is, met broertje Tender op gitaar en ouders Leonieke en Erwin altijd dichtbij, op de hoogte en met een woonkamer vol flightcases. 

Wie bij een grote platenmaatschappij tekent, zal soms ook concessies moeten doen. Is controlfreak Pip Blom daar wel toe bereid? En Glastonbury? Dat kan toch alleen maar tegenvallen? Pip Blom: The Road is geen stereotype rock ’n roll documentaire, maar een eerlijk portret van een talentvolle en hyperambitieuze Nederlandse muzikant.