Pitou gaat haar problemen met bloedmooie samenzang te lijf

Haar nieuwe indiefolk-liedje klinkt alsof Laura Marling zich door Grizzly Bear laat begeleiden

Een ballerina die niet meer kan dansen door een gebroken arm, een visser op het droge, een dirigent zonder orkest en een jarige job in beerkostuum zonder vrienden om de taart mee op te eten: in haar nieuwe clip beeldt de Amsterdamse zangeres Pitou op geestige wijze een betrekkelijk verdrietig maar bloedmooi liedje uit. 

Vorig jaar viel de zangeres al op tijdens de Popronde en met een prachtig intieme debuut-EP die het meeste weg had van Alela Diane en Vashti Bunyan: gebroken hartenfolk die is ontdaan van alle franjes, met niet veel meer dan een akoestische gitaar en drie door elkaar geweven vrouwenstemmen. Eerder dit jaar filmden we een hele fraaie sessie met haar op Motel Mozaïque, nu werkt ze aan een nieuwe EP waarvan ‘Problems’ de eerste voorbode is. Een tikkeltje steviger dan haar eerdere werk, met opzwepende drums, mellotron en een wat gemakkelijker grijpbaar liedje, alsof Laura Marling zich zou laten begeleiden door Grizzly Bear, met ook weer die duizelingwekkend mooie zangmelodieën. 

‘Ik heb als meisje gezongen in een klassiek kinderkoor’, zegt Pitou erover, ‘en altijd een fascinatie gehad voor de menselijke stem en samenzang. Voor mijn eerste EP heb ik alle zang zelf ingezongen, zoals ik de liedjes thuis ook opneem, maar sinds ik optreed met twee zangeressen ben ik verknocht geraakt van verschillende stemmen in liedjes.’ Daarom nodigde ze voor de opname van ‘Problems’ drie zangeressen uit, waaronder Tessa Douwstra (LUWTEN). 

In 2018 speelt Pitou met band op Grasnapolsky en The Great Escape.

Via Spotify op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Volg de 3voor12 #NieuweMuziek playlist!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12