Luister dit heerlijke indieliedje van Petersburg Orderer

Camiel Muiser presenteert zijn release in De School

Mogen we je voorstellen aan ‘Frigid Brigitte’? Een superleuk fluister-indie-liedje dat een bijna kneuterig behangetje meekrijgt van woodblocks, slidegitaar en doowopkoortje, van de fonkelnieuwe band Petersburg Orderer. 

Even wat wapenfeiten van Petersburg Orderer op een rijtje: frontman Camiel Muiser drumde ooit in Palio Superspeed Donkey, gitarist Boris de Klerk zit ook in Canshaker Pi. De release Frigid Brigitte wordt 27 oktober in De School gepresenteerd met mode-ontwerper Bonne Reijn en GRGY, met hulp van SMIB. In november speelt Petersburg Orderer ook op Le Mini Who. 

De vorige EP van Petersburg Orderer klonk zo lo-fi als Sparklehorse, deze EP is wat verzorgder opgenomen. Zelf geeft Camiel aan vooral inspiratie te putten uit Marvin Gaye, ABBA en The Velvet Underground. Op dit moment werkt hij aan een album.

Wat de hoofdpersoon uit dit liedje, Frigid Brigitte, voor een karakter is? ‘Geen idee’, zegt Camiel. ‘Het is een peuter die beweegt door te kruipen. Het is niet duidelijk of het een meisje of een jongetje is. Ondanks dat Brigitte niet ouder dan vier is, kan ze nu al niet meer lachen. Dit figuur kruipt soms rond in mijn hoofd. Ik weet niet zeker of hij of zij als Michael Jackson praat, maar door dat te suggereren hoop ik dat er een gesprek ontstaat.’ 

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12