Hoor Carl Craig zichzelf te lijf gaan met een orkest

Nieuwe album Versus tijdelijk op 3voor12

Alweer negen jaar geleden deed Detroit techno-producer Carl Craig een project dat past bij een man van zijn statuur: hij herinterpreteerde zijn eigen klassiekers met de hulp van een klassiek orkest. Craig werkte samen met het het Franse Les Siècle Orchestre en met pianist Francesco Tristano, een clash tussen vooruitstrevende Amerikaanse elektronica en Europese grandeur. Craig zegt erover: 'Het was mooi om te merken dat de mensen in de zaal nog net niet met hun vingers zaten te knippen op het ritme. Iedereen stond letterlijk op het punt te gaan dansen. Voor dirigent François-Xavier was het een eerste kennismaking met de opwinding die dj's voelen als ze voor een zaal staan te draaien.'

Het project verschijnt nu als het album Versus, en dat is tijdelijk bij 3voor12 te horen. Carl Craig is al bevestigd voor Lowlands, waar hij deze plaat dan weer gaat bewerken met het Versus Synthesizer Ensemble. Zes synths en een piano. Ja ja!

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12