3voor12 Den Haag

Parkpop 2019: Jett Rebel is fan van zichzelf

En wij mogen "godverdomme" blij zijn dat we er bij waren

Ja, Jett Rebel, Jelte Tuinstra voor intimi, is een uitermate getalenteerd muzikant. Ja, iemand die getalenteerd is mag een beetje arrogant zijn. Nee, je kan niet zo arrogant overkomen als Jett Rebel, zeker als je de afgelopen drie jaar geen fatsoenlijke plaat hebt uitgebracht. Jett begint gelijk met uitspraken als: "Ik ben zo blij dat ik hier terug ben in de stad waar ik geboren ben!", makkelijk scoren bij het Haagse publiek. "Hebben we er godverdomme een beetje zin in? Jullie mogen godverdomme blij zijn dat ik hier ben, en dat jullie dit godverdomme mee mogen maken!", nee Jett steekt niet onder stoelen of banken dat Jelte fan is van Jett.

Het meest blijkt dit tijdens het laatste nummer: "Als het aan mij lag zouden we nog drie uur doorspelen, maar dat mag niet van de organisatie. Dus komt nu het laatste nummer." Dit laatste nummer, een trage bluessong, duurt me een baard. Een oeverloos, etterende solo waar het einde nu nog niet van in zicht is. Ja, Jett is een uitermate getalenteerd muzikant. Nee, je kan niet zo vol van jezelf zijn.

Het moment:

In het midden van de set speelt Jett 'Louise' en 'Do You Love Me At All', twee songs van de eerste EP Venus. Okee, hij heeft dus wel echt prima songs in zijn bundel. Op deze manier is de arrogantie misschien nog te rechtvaardigen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12