Genomineerden Pop Media Prijs 2016

Arne van Terphoven, Robert van Gijssel en Rotjoch

De drie genomineerden voor de Pop Media Prijs zijn bekend. Arne van Terphoven, Robert van Gijsel en Rotjoch zijn in de race voor de belangrijkste prijs in de popjournalistiek. De prijs wordt donderdag 12 januari uitgereikt in Groningen.

De jury lichtte de kandidaten zo toe:

- Als een van de eersten is het Arne van Terphoven gelukt een hoogwaardige biografie te schrijven over een van de sleutelfiguren in de Nederlandse dance muziek. Zijn boek ‘Wat De Fok Ouwe - Het Bizarre Leven Van DJ Dano’ is niet alleen een tragische geschiedenis over opkomst en ondergang van een pionier van de dance, maar ook een boek dat inzichtelijk maakt hoe begin jaren negentig dance in Nederland van underground naar de mainstream uitgroeide.

- Het afgelopen jaar heeft Volkskrant-journalist Robert van Gijssel veel indruk gemaakt met de veelzijdigheid van zijn muzikale interesses, en de sublieme manier waarop hij zijn enthousiasme met de lezer deelt. Hij gaat zelf op zoek naar de verhalen achter de muziek, of het nu een obscure Iraanse dj in Londen is of Metallica.

- Het was het jaar van de Nederlandse hiphop en dat betekent oogsten voor Rotjoch en zijn platform 101Barz. Al tien jaar begeleidt hij de meest obscure rappers naar hun publiek, tegen alle regels van Hilversum in, met inmiddels ruim 202 miljoen views op Youtube als resultaat.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12