ESNS19: Fais trapt Noorderslag energiek af

Singersongwriter legt de lat voor de avond hoog

Met meer dan 150 miljoen weergaven op Youtube is de Rotterdamse singersongwriter en pianist Fais Ben Said, kortweg Fais, al lang bekend in Nederland. Voor onder andere zijn debuutsingle werkte hij samen met jeugdvriend Afrojack. Ook werkte hij samen met David Guetta en schreef hij liedjes voor Miss Montreal en anderen. In de foyer van de Grote Zaal op Noorderslag, waar de zanger het festival aftrapt, staat Fais met zijn rauwe stem en stoere voorkomen relaxed, als een ervaren artiest op het podium.

Waar kennen we Fais dan van?
In 2016 bracht Fais met Afrojack zijn catchy debuutsingle 'Hey' uit. Het werd een hit in Nederland en had binnen twee weken al twee miljoen weergaven op YouTube. Ook zijn single 'Used To Have It All' ging in Nederland als een speer. Fais heeft een rauwe stem en schrijft catchy dance- en elektroliedjes. Vorig jaar bracht de zanger de hit 'Know You Better' uit en vanavond op Noorderslag komen alle hits voorbij. Samen met een drummer en een gitarist zet de zelfverzekerde 29-jarige zanger een krachtig optreden neer. De drummer zet een flinke beat onder de liedjes, die het optreden een energieke vibe geeft en het publiek gemakkelijk in beweging krijgt.

Laat Fais vanavond ook nieuw werk horen?
Ja. In het nieuwe werk dat Fais laat horen laat hij zien dat hij ook een geweldige pianist is en toont hij zijn gevoeligere kant. Vooral bij deze tracks, waarin de drummer en gitarist even stil blijven, is het zijn stem die opvalt. Alle noten zijn raak, terwijl die af en toe best hoog zijn. Fais laat met zijn stoere verschijning vooral zien dat hij podiumervaring heeft en praat de liedjes moeiteloos aan elkaar. Na de hit 'Hey' zit het uptempo optreden er alweer op. Als de andere artiesten kunnen tippen aan dit energieke optreden dan heeft het festivalpubliek een mooie avond voor de boeg.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12