3voor12 Rotterdam

Socks;SportsSocks is een nieuwe indie-ambient-punk band met leden uit Dr. Meraki en is geselecteerd voor de Popronde 2020

Tweede single na 'Afterparty'. Er wordt gewerkt aan debuut EP People singing about people

Socks;SportsSocks, een kersverse zeskoppige Indie-ambient-punk band uit Rotterdam.De band is net geselecteerd voor de Popronde 2020. 'People Get Around' is de opvolger van 'Afterparty'  Ze zijn hard aan het werken aan de debuut EP ‘People singing about people’ die later dit jaar zal uitkomen. 'In het nummer wordt de onontkoombare burgerlijkheid van het leven besproken, en met de videoclip hebben we dit visueel proberen maken: iemand die ter plekke een race rent, maar niet vooruit komt.' De hoofdrol wordt gespeeld door Alison Jutta.  

De band heeft de single op afstand van elkaar gemaakt, zoals in deze tijd gewoon begint te worden, en waarmee de slagzin van het nummer wellicht/maar wellicht ook niet wordt bewezen: 'people get around’. 

Het ontstaan van de band

De band is gevormt nadat het vorige project van de zanger, gitarist en drummer 1 uit elkaar viel genaamd Clint Eastbird. 'Opzoek naar een nieuwe impuls en omdat de band nog een optreden had staan gingen we opzoek naar nieuwe mensen. Door drummer 1 Liam Gruijters kwamen we bij mede studenten van Codarts. Toevallig zaten deze 3 al met elkaar in een band genaamd Dr. Meraki dus waren we snel op elkaar ingespeeld voor dat ene optreden. Omdat het optreden zo goed beviel zijn we nu sinds een goed half jaar hard aan het werk om onze eerste plaat uit te brengen.'

Het zestal komt samen in Rotterdam, waar ze zelf hun nummers opnemen op de zolderkamer van één van de twee drummers. De nummers gaan vaak over het ironische bestaan van een twintiger anno 2020. 

spotify / Youtube / Facebook / https://www.instagram.com/sockssportssocks/

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12