Grote festivals en nachtclubs blijven voorlopig verboden

Geen extra ruimte voor de muziekindustrie

Helaas, weer een klap voor de livesector en de nachtclubs: grote festivals en nachtclubs blijven ook de eerste helft van september nog verboden. Het kabinet heeft bekendgemaakt dat er voorlopig géén versoepelingen komen voor de evenementenbranche en nachthoreca. Eendaagsfestivals mogen in de open lucht maximaal 750 man verwelkomen wanneer met toegangsbewijzen wordt gewerkt (en dan mag de 1,5 meter worden losgelaten), meerdaags festivals met camping zijn überhaupt niet toegestaan en discotheken moeten gesloten blijven.

Grotere evenementen met vaste zitplaats zijn wel toegestaan op tweederde van de bezoekerscapaciteit, wanneer wordt gewerkt met coronatoegangsbewijzen. Dan is 1,5 meter afstand houden niet verplicht.

Daar hebben verreweg de meeste live-evenementen natuurlijk niks aan, en deze verlenging van de maatregelen treft alleen al in het eerste weekend van september festivals als Paaspop, Zomer Kabinet, A State Of Trance, Bruis, Valtifest, Dauwpop, Masters of Hardcore en het Snollebollekes-festijn Total Loss Festival, en de week daarop DGTL, Into The Woods, Tuckerville en Rewire.

Dat doet nog eens extra pijn aangezien er alweer tienduizenden mensen welkom zijn bij voetbalwedstrijden en bij de Formule 1 in Zandvoort mogen het eerste weekend van september zelfs zo’n 70.000 bezoekers per dag aanwezig zijn (twee derde van de reguliere capaciteit). De maatregelen worden tot zeker 20 september verlengd, pas 17 september wordt een besluit genomen of festivals en evenementen daarna meer ruimte krijgen. Dan worden bij evenementen voor meer dan 75 personen een coronatoegangsbewijs verplicht. Rutte verwacht dat de nachtclubs daarna ook nog gesloten blijven. De clubs krijgen ook na 1 oktober nog financiële steun, zegt hij in de persconferentie. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12