Meerdere clubs blijven dit weekend dicht wegens oplopend aantal coronabesmettingen

O.a. Garage Noord, Melkweg en Club NYX zetten streep door nachtprogramma’s

Het kabinet heeft clubben en evenementen (nog) niet verboden, maar wegens het oplopende aantal coronabesmettingen besluiten een aantal clubs zelf om komend weekend de deuren gesloten te houden. Club NYX vindt het onverantwoordelijk om open te gaan: ‘De risico’s zijn afgelopen week erg hoog gebleken in combinatie met de huidige toegangsregels die we strikt hebben gehanteerd. Daarom is de kans te groot dat we dit weekend onze bezoekers, personeel en artiesten niet een safe space kunnen bieden in onze club. Daarom maken we voor dit weekend even pas op de plaats en verplaatsen we onze events van deze week naar nieuwe data’, zeggen ze op social media.

Ook Garage Noord blijft dicht, SEXYLAND zet een streep door de clubnachten de Melkweg kondigt zelfs aan de komende drie weken geen testevenementen en feesten te organiseren. ‘We vinden het erg jammer dat we de pogingen om weer veilig programma te organiseren moeten staken. Afgelopen weekend hebben we ervaren hoe groot de behoefte bij iedereen is, maar veiligheid staat voorop. Vandaar dit vervelende besluit’, aldus interim-directeur Frans Vreeke.

De afgelopen weken waren veel clubs voor het eerst open in anderhalf jaar tijd. Met Testen voor Toegang ging nog veel mis, en een behoorlijk aantal besmettingen was terug te leiden naar clubs en horeca. Het kabinet overweegt meer maatregelen te nemen (zoals het sluiten van clubs en verbieden van evenementen), en is daarover momenteel in afwachting van een spoedadvies van het Outbreak Management Team.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12