steun 3voor12
3voor12 Utrecht

De Parade, meer dan theater alleen

Naast talloze theater- en dansvoorstellingen biedt het festival een podium aan diverse muzikanten

Tekst: Wilco de Man

Van vrijdag 27 juli t/m zondag 12 augustus strijkt het rondreizende festival De Parade weer neer in Utrecht. Zeg je Parade, dan zeg je theater uitproberen, zwieren in de zweefmolen en je tegoed doen aan culinaire hoogstandjes. De bezoeker heeft echter dagelijks ook de mogelijkheid om een breed scala aan artiesten te bekijken, van indie bands tot singer-songwriters. Een kleine greep uit het aanbod.

Op de openingsavond staat Afterpartees geprogrammeerd. Deze Limburgse garagerockers timmeren al enkele jaren stevig aan de weg, getuige optredens op Noorderslag, Pinkpop en Best Kept Secret. Begin dit jaar verscheen het tweede album Life is Easy.

Niko is te bewonderen op 4 augustus. Een vleugje slacker hier, een mespuntje indie daar, de band is bovenal meester in het schrijven van catchy nummers. Vorig jaar stond de band al op de Parade in den Haag. Eerder dit jaar kwam hun EP You Might Like It, But I Just Hate it uit en in mei stalen ze de shows bij Club 3voor12 Utrecht.

De laatste vrijdag is het tijd voor Max Meser. Deze singer-songwriter met zowel de Spaanse als Nederlandse nationaliteit heeft duidelijk een voorkeur voor sixties pop. Dit jaar stond hij al in het voorprogramma van Paul Weller. Hoewel hij ook shows doet met band treedt hij op De Parade solo op.

Voor de muziekliefhebber genoeg reden om een bezoekje te brengen aan de Parade. De optredens zijn om 22.00 of 23.30 uur. Hieronder nog een aantal andere tips. Kijk op De Parade voor een compleet overzicht.

Vr 27/7 Afterpartees
Za 28/7 Nachtschade
Zo 29/7 Los Calxunxos Tuyos
Ma 30/7 Leadbeaters
Di 31/7 Brass Rave Unit
Wo 1/8 Clean Pete
Do 2/8 Jack and the Weatherman
Vr 3/8 The Homesick
Za 4/8 Niko
Zo 5/8 JPson
Ma 6/8 Rogier Pelgrim
Di 7/8 Arthur Ebeling
Wo 8/8 Clean Pete
Do 9/8 Sean Koch
Vr 10/8 Max Meser
Za 11/8 Steye & the Bizonkid

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht