Op de laatste dag de warmste meimaand in jaren organiseerden we weer een editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12 Utrecht. Op het affiche deze keer twee opkomende talenten en een bekend gezicht.

Robin Kester

Tot vandaag was er nog geen officiële release van singer-songwriter Robin Kester op het internet te vinden. Op YouTube staan wel een aantal live-sessies maar een eigen single was er nog niet. Daar is met het optreden van Kester en haar band verandering in gekomen. Ze presenteerde hier namelijk haar debuutsingle ‘Lost For A Day’, die een dag later op alle streaming media te vinden zou zijn en waarvan meteen ook een video verscheen, gemaakt door Mark Lohmann van de band Moon Moon Moon. Tijdens haar optreden laat Robin Kester horen dat er nog meer nummers in de pijplijn zitten waarbij haar stem en gitaar mooi aangevuld worden door bas en drums, en de toetsen en samples van Stef Koenis.

Lukas Batteau

Voor Lukas Batteau is het niet de eerste keer dat hij op Club 3voor12 Utrecht speelt: in september 2013 was hij al een keer te gast, vlak voordat zijn debuutalbum Wasteland uitkwam. Daarna verdween Batteau even uit beeld. “Ik had weerstand tegen muziek” vertelde hij ons een paar maanden geleden. Vorig jaar verschenen er opeens weer twee singles en eind maart presenteerde hij zijn tweede album Slow Traveller. Onder de nummers die hij vanavond speelt is ook ‘Telescope’, de eerste single na zijn terugkeer en een track die op spotify inmiddels meer dan een miljoen keer beluisterd is.

Niko

De laatste band van deze editie is het Haagse Niko, een boeking die tot stand is gekomen door een uitwisseling met onze collega’s van 3voor12 Den Haag. Niko is een van dé Haagse indie-rockbands van dit moment en heeft onder andere leden van TAYMIR en Soul Sister Dance Revolution in de gelederen. Met de nieuwe - op cassette verschenen - EP You Might Like It, But I Just Hate It op zak spelen ze fijne (garage-)popliedjes met net de goede rafelrandjes. Alle bandleden zitten vol energie, maar blikvanger is zanger/bassist Nik van den Berg die humor en bravoure op een goede manier combineert. De liedjes van Niko nodigen overigens ook uit tot dansen, iets wat gedurende de set duurt ook steeds meer gebeurt. Het publiek wil na afloop meer, maar helaas … een showcase optreden heeft helaas een beperkte duur. Voldoende aanleiding in ieder geval om Niko nog een keer te gaan bekijken.


Gezien: Club 3voor12 Utrecht mei, met Robin Kester, Lukas Batteau en Niko, donderdag 31 mei 2018 @ dB’s, Utrecht