Help! Arcade Fire wordt gevangen gehouden door een kwaadaardig bedrijf!

Nieuwe korte film vertelt het verhaal achter Everything Now

'Als band zijn jullie officieel bankroet', vertelt CEO-met-snode-plannen Toni Colette in het begin van Love + Money tegen de bezorgd kijkende leden van Arcade Fire. 'Met dit contract, Everything Now, houden wij de zaak draaiende.' En wat daar tegenover staat? 98,3 procent van alle inkomsten en een heleboel product placement.

Love + Money, de korte film/lange videoclip die Arcade Fire vandaag uitbracht, vertelt het verhaal achter laatste album Everything Now. Door geldproblemen moet de band zich overleveren aan een sinister bedrijf. Lachend als boeren met kiespijn staan ze reclame te maken voor frisdrank, auto's en cornflakes ('alleen maar marshmallows!'). Als de band in opstand komt, gaat de situatie van kwaad tot erger...

Er kwam behoorlijk wat kritiek op Everything Now en het marketingplan er omheen. Fake news-berichten over de band, neppe reclames en sponsorshipdeals, een stroom aan 'infinite content': het commentaar op de consumptiemaatschappij lag er nogal dik bovenop. En dan was het album zelf ook nog eens een teleurstelling. Nu weten we eindelijk wie we daar de schuld voor moeten geven. En bedankt, Toni Colette.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12