Geen wegwerpplastic op Amsterdamse festivals vanaf 2020

Gemeenteraad stemt voor de ban van single-use plastic

Op Amsterdamse festivals wordt vanaf 2020 geen 'single-use plastic' meer gebruikt. Dat staat in een voorstel van de Partij voor de Dieren, dat vorige week door de Amsterdamse gemeenteraad is aangenomen. De gemeenteraad heeft het voorstel aangenomen tijdens de bespreking van het nieuwe evenementenbeleid. 

Onder single-use plastic vallen onder andere wegwerpbekers, rietjes en confetti (!): voorwerpen die na een keer gebruiken worden weggegooid. Grote festivals en evenementen in Amsterdam moeten dus binnenkort op zoek naar varianten van duurzamer materiaal, of herbruikbare versies zoals statiegeldbekers.

De Amsterdamse Partij voor de Dieren is blij met de reactie op het voorstel. Raadslid Johnas van Lammeren ziet het als een belangrijke stap in de bestrijding van de 'plastic soup', de ophoping van plastic afval in zee: 'We moeten alles op alles zetten om plastic afval te voorkomen en in elk geval tegen te gaan dat doorstroomt naar de zee,' zo meldt hij op de website van zijn partij. 'Het is bemoedigend dat de Amsterdamse raad positief is over onze voorstellen en ik hoop dat meer steden hier een voorbeeld aan nemen.'

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12