Westergasfabriek overgenomen door Duncan Stutterheim

Voormalig dance-ondernemer en mede-oprichter ID&T neemt de zeventien gebouwen over

Het terrein van de Westergas is voor 75 miljoen naar de familie Meijer-Bergmans gegaan, een groep Amsterdamse investeerders, waar de familie Stutterheim ook onder valt. De A'dam Toren is sinds kort ook in handen van Duncan Stutterheim.

De Westergasfabriek bestaat uit restaurants, zoals Pacific Parc, Westerliefde en Raïnaraï, bioscoop het Ketelhuis, een kinderdagverblijf, de studio's van de Vara en de enorme hallen van de Gashouder en Westerunie. Wethouder Eric van der Burg is blij dat familie Stutterheim hebben geinvesteerd in het terrein. 'Het zijn betrokken Amsterdammers, die echt iets toevoegen aan de stad. We hebben gelukkig niet te maken met anonieme investeerders uit een vreemd land, die alleen naar het rendement kijken.'

Stutterheim heeft ideeën over de activiteiten op het terrein, maar zal geen drastische veranderingen toepassen. Zie hier het interview van vorig jaar, toen 3voor12 met de grote man achter ID&T om de tafel ging zitten.

Op de hoogte blijven van al het muzieknieuws? Luister maandag tot en met donderdag naar 3voor12 Radio op 3FM, van 21.00 tot 00.00.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12