steun 3voor12

Rotterdam krijgt nieuw poppodium in de Maassilo

Zaal krijgt een capaciteit van 2000 bezoekers

Rotterdam krijgt in 2019 een nieuw poppodium. In de Maassilo komt een zaal met een capaciteit van tweeduizend bezoekers. De nieuwe zaal is daarme iets groter dan Annabel, dat sinds september 2015 zo'n 1500 personen kan herbergen. 

Op dit moment worden af en toe al popconcerten georganiseerd in de Maassilo, die verder vooral fungeert als locatie voor grote dancefeesten. In augustus vorig jaar werd er nog een concert van Allah-Las afgelast wegens terreurdreiging. De bestaande ruimte wordt nu aangepast om meer concerten mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat de Maassilo samen met Annabel het gat gaat vullen dat in Rotterdam ontstaan is tussen kleine zalen als Rotown en grote venues als Ahoy. 

Het leest als een déjà vu, omdat hetzelfde de afgelopen jaren al zo vaak al zo vaak is aangekondigd en geprobeerd, en de werkelijke vraag voor zo'n zaal vaak niet geheel duidelijk is. Nu is er een belangrijk verschil: er zijn veel partijen met veel ervaring én geld bij betrokken. De verbouwing wordt betaald door Droom en Daad. Met die stichting investeert Wim Pijbes, voormalig directeur van het Rijksmuseum, geld van miljardairsfamilie Van der Vorm in Rotterdamse kunst en cultuur. Het initiatief voor de aanpassingen komt van PopUp, de programmering van Rotterdamse poporganisaties Rotown, Motel Mozaique, LantarenVenster, BIRD en Baroeg. De nieuwe zaal verwacht dat eind februari/begin maart de eerste shows plaatsvinden. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk