Concert Allah-Las in Maassilo afgelast door terreurdreiging

Politie omsingelt het gebouw

In Rotterdam is op last van de politie een concert van Allah-Las afgelast. De deuren van de Maassilo zouden bijna opengaan voor het concert van de Californische band, met voorprogramma Altin Gün, maar volgens de politie is sprake van een terreurdreiging. Dat meldt de Maassilo via Twitter. Het gebied rond de popzaal is afgezet en meerdere agenten staan met kogelvrije vesten rondom het gebouw. 

De politie had een waarschuwing vanuit Spanje gekregen, vertelt burgemeester Aboutaleb in een persconferentie. In een straat dichtbij de popzaal was een Spaans busje gesignaleerd dat een aantal keer op en neer reed. In het voertuig zijn gasflessen gevonden. Een link is nog niet officieel gelegd, maar de bestuurder is terplekke overhoord, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Rond 20.54 uur spraken 3FM dj's Sander en Roosmarijn met de directrice van Rotown, Minke Weema. Zij vertelde dat de situatie veilig lijkt en dat de band met politiebegeleiding afgevoerd is. Luister het hele fragment hier terug.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12