Lotje IJzermans presenteert rock & roll podcast Psychocandy

IJzermans keert na 25 jaar terug als dj bij NPO Radio 2 en 3voor12

Lotje IJzermans keert na 25 jaar terug als dj. Vanaf 27 juni is zij te horen in Psychocandy, een wekelijkse NPO Radio 2-podcast onder de vlag van VPRO 3voor12. In de podcast komt een breed scala van eigentijdse bands en artiesten voorbij, maar wordt ook teruggeblikt naar invloedrijke muziek uit het verleden, onder meer met verhalen én legendarische opnamen uit het VPRO-archief.

Met Psychocandy geeft Lotje IJzermans, bekend als dj van legendarische VPRO-radioprogramma's Nozems A Go Go en Villa 65, muziekliefhebbers met een alternatieve popsmaak een nieuw muzikaal thuis.

De titel van de podcast verwijst naar het gelijknamige album van The Jesus and Mary Chain, met daarop VPRO’s allereerste Song van het Jaar, ‘Just Like Honey’ (1985). Die song opent dan ook de eerste aflevering van Psychocandy, die samen met 2 andere afleveringen vanaf 27 juni te beluisteren en downloaden is.

Lotje IJzermans: 'In 1996 maakte ik voor de laatste keer rock ‘n’ roll radio. In de jaren daarna heb ik tal van andere dingen gedaan, maar de liefde voor muziek verdween nooit. Ik bleef alles bijhouden. Misschien is het de cyclus van nostalgie waardoor zoveel mensen op dit moment weer met plezier terugkijken naar de vroege 90’s, maar daarnaast is er zoveel geweldige nieuwe muziek te ontdekken! De timing is perfect om weer achter de microfoon te kruipen.'

Wekelijks heeft Lotje een muzikant(e) te gast die een belangrijke muzikale invloed met de luisteraar deelt. In aflevering 1 schuift Jasja Offermans, de bassiste van de Amsterdamse band Indian Askin, aan. In aflevering 2 is Richard Jansen, voorman van de -tijdelijk- herenigde Fatal Flowers, te gast. DJ Mason, die samen met dj’s Willie Wartaal en Joost van Bellen het dj-collectief Rad Pack vormt, is in de derde aflevering Lotjes gast.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12