3voor12 Zeeland

Designer Violence; prettig gestoorde electro-trash in Kaffee ‘t Hof

Biezelingse act houdt tweede album ten doop met ziedende show

Tekst en foto's: Willem Schipper

Is het industriële herrie? Electropunk? 80s coldwave? Nee, of misschien juist allemaal. Designer Violence uit Biezelinge brengt een unieke mix van deze genres. Na vele live-optredens in het land en een debuut-ep en -album werd het nieuwe album 'We Gave Peace a Chance' met een krankzinnig energieke set ten doop gehouden in 't Hof in Middelburg.

Ondersteund door razende beats en de gierende gitaar van Nina Ophelia gaf de band een showcase aan industriële electro. De vocalen worden om beurten door beide dames ten gehore gebracht – nu eens intens rauw geschreeuw, dan weer dramatische zang en ijzige klanken. De jaren tachtig zijn nooit ver weg. Het concert is ruig en intens, waarbij bandlid Gaya Asyd af en toe van het podium komt om de teksten letterlijk het publiek in het gezicht te schreeuwen. Zo wordt er een heerlijk gestoord sfeertje neergezet. Het publiek danst uitbundig – het nieuwe materiaal is verrassend
dansbaar. Dit was nou zo’n concert waarbij je het gevoel krijgt iets unieks te hebben meegemaakt –
klein zaaltje, select publiek, verpletterende indruk. Her en der in Middelburg zie je stickers op lantarenpalen met de oproep “Keep Middelburg Weird”. Daar heeft Designer Violence met deze albumdoop prima gehoor aan gegeven.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12