Sjaak springt met zijn nieuwe album op de Wilde Westen-trein

Mula B, LouiVos, 3robi én Faberyayo helpen de rapper met een stem van schuurpapier

Daar is-ie weer, de rapper met een stem van schuurpapier. Sjaak brengt vandaag zijn uitstekende nieuwe album (dat ook gewoon Sjaak heet) uit op Wilde Westen. Grappig genoeg klinkt het ook een beetje als een compilatie-tape van het Haagse label, dankzij features van Mula B, LouiVos en 3robi. Ja, en die sound: duistere trapbeats a la MetroBoomin, die zo leeg mogelijk zijn gehouden en daardoor juist zo diep klinken, met refreinen waar de ad-libs en RRRRRA-kreten zijn verheven tot de hook. 

Tegelijkertijd is dit album wel wat kleurrijker dan de gemiddelde Wilde Westen-plaat: tunes als ‘Vifit’, ‘Mdma’ en ‘Alles’ zijn melodieus en bijna poppy, ‘Op Het Plein’ is een lekker zeurderige hiphouse-track met Faberyayo.

Sjaak is inmiddels een veteraan in de rapscene: hij stond op tracks van The Opposites, The Partysquad, Brainpower en Yellow Claw. Hij werd ooit getekend door Ali-B, maar daar bleef een debuutalbum uit. Met Appa maakte hij de soundtrack voor Wolf, en uiteindelijk verscheen in 2013 op Top Notch debuutalbum StrijderSysteem. We spraken hem rond die tijd al over zijn nostalgische ode aan jeugdhelden als He-Man en Jean Claude van Damme en gingen met hem naar het café. W.W. Nation riepen we al uit tot 3voor12 Album van de Week, lees hier ook ons uitgebreide profiel van de crew.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12