3voor12 Overijssel

Boris sluit theatertour knallend af in Hengelo

Soul en funk ten top in de schouwburg

Tekst & foto's: Hiske van Keulen

Dertien jaar na zijn overwinning in Idols is Boris terug waar hij wil zijn. “Funk is my life”, vertelt hij − en dat hoor je in zijn theatershow vol geweldige soul- en funkmuziek die zijn roots heeft in het verre verleden. De liefde van Boris voor deze muziek slaat vanaf het eerste nummer over op het publiek. In de intieme middenzaal van de Schouwburg Hengelo staan zijn trouwe fans direct mee te swingen en te zingen.

Tot aan de pauze zijn het uptempo-nummers waarvoor het publiek is gekomen en waarvan men geniet. Als Boris de pauze aankondigt, gaat hij van het toneel. De band speelt door en het publiek verlaat de zaal. Na de pauze vertelt Boris over de lastige voorgaande jaren en dat het zo heerlijk is om eindelijk weer gewoon muziek te kunnen maken. Het nummer ‘The Addict’ volgt en dan komt alles bij elkaar: zijn emoties en de chemie met zijn trouwe fans. Zijn geweldige band The Funkateers begeleidt hem, opgesteld in een kring met – opvallend – de drummer vooraan. Daarna is het weer swingen geblazen. Voor Boris en ook voor zijn familie die hij heeft meegebracht is het in Hengelo een geweldige afsluiting van zijn theatertour.

Na vanavond volgen er nog drie optredens van zijn clubtour. Daarna gaat Boris de studio in voor zijn nieuwe album, dat hij in het voorjaar verwacht klaar te hebben. Inspiratie genoeg, vertelt hij stralend. Soulmuziek tot op het bot, dat is Boris en daar hebben we van genoten tijdens deze prachtige avond.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12