Friendly Fire neemt afscheid van 30 procent personeel

Ook de organisator achter Best Kept Secret wordt zwaar getroffen

Concert- en festivalorganisator Friendly Fire wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. De organisatie moet 10 van de 35 personeelsleden laten gaan omdat er te weinig perspectief is op verbetering en de toekomst van de liveindustrie onzeker is. Het bedrijf organiseert onder andere Best Kept Secret, Indian Summer en Tuckerville, en verzorgt in Nederland de boekingen voor zowel grote internationale artiesten (Fontaines D.C., alt-J, Caribou, The 1975) als Nederlandse acts (o.a. Pip Blom, WIES, Merol, Kensington, Danny Vera, Duncan Laurence, Ilse deLange)

Het is het zoveelste bedrijf dat een reorganisatie aankondigt. MOJO neemt afscheid van een derde van zijn personeel, er verdwijnen banen bij AFAS Live (10 van de 25) en Ziggo Dome (14 van de 34). 013 moest tien werknemers laten gaan, Paradiso schrapt 60 werkplekken en zo vallen er ook klappen bij o.a. Patronaat en Ampco Flashlight.

Er dreigt een enorme kaalslag in de livesector, aldus de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF). Alleen al bij de zestig aangesloten podia wordt over 2020 een omzetverlies van 125 miljoen euro verwacht.

3voor12 portretteerde eerder al een aantal mensen die hun baan in de livemuziek verloren.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12