Paradiso kondigt reorganisatie aan en schrapt 60 banen

Meer dan een kwart van de banen verdwijnt bij Amsterdamse poptempel

Paradiso moet dit jaar ingrijpend reorganiseren: de Amsterdamse poptempel kondigt vandaag aan dat dit jaar 60 van de 230 banen verdwijnen. In de volle breedte van de organisatie wordt 10 procent van de vaste contracten beëindigd, en daarnaast worden tijdelijke contracten niet verlengd.

‘Het is overduidelijk dat Paradiso één van de laatste plekken in Nederland is die weer op volledige capaciteit mag draaien. Daarmee treft de coronacrisis ons extra zwaar en is de onzekerheid zo nog groter’, aldus interim-directeur Michiel Kleiss in een persbericht. ‘Hoewel er uitzicht is op een substantieel extra bedrag aan steun vanuit de overheid, maakt dat geen einde aan de financiële onzekerheid en dekt dit nog niet het geld dat wij maandelijks verliezen. Paradiso gaat het zonder deze reorganisatie niet redden. En zelfs dan is de toekomst onzeker. Pas met extra sectorspecifieke maatregelen zoals het verlengen van de NOW-regeling tot maart 2021, krijgt Paradiso perspectief op een toekomst.’

Een dikke week geleden kondigde ook het Tilburgse poppodium 013 aan te moeten reorganiseren en afscheid te nemen van tien medewerkers. In podcast De Machine bespreken we deze week dat de livesector in een bizarre spagaat zit: er mag meer, maar eigenlijk kan er niks. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12