Ook Mojo Concerts neemt afscheid van een derde personeel

Delftse concertgrootmacht ziet zijn hele jaar in het water vallen

Na AFAS Live en Ziggo Dome maakt nu ook de derde grote pijler van Live Nation in Nederland een reorganisatie bekend. Mojo Concerts, organisator van talloze concerten en festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole en WOO-HAH! neemt afscheid van 43 mensen, op een totaal van 130. Bijna een derde van het totaal dus, een patroon dat we ook zagen bij aangekondigde ontslagrondes in Paradiso, 013 en de eerder genoemde grote concertzalen in Amsterdam Zuid-Oost.

'We zijn een bedrijf met gepassioneerde mensen dat dagelijks geweldige evenementen organiseert waar jaarlijks twee miljoen bezoekers naar toe gaan. Alleen dan word je geconfronteerd met een virus dat de halve maatschappij stillegt waaronder ons bedrijf. We hadden gehoopt in september weer volledig aan de slag te kunnen maar dat is niet realistisch. Het gebrek aan concreet perspectief heeft ons doen besluiten om te reorganiseren', aldus directeur John Mulder.

De golf aan ontslagen in de muziekindustrie heeft alles te maken met het aflopen van de NOW-regeling. Dankzij die regeling konden bedrijven die aan konden tonen dat ze fors omzetverlies leiden een deel van hun loonkosten tijdelijk door de overheid te laten overnemen. Dit om te voorkomen dat de coronacrisis direct veel mensen op straat deed belanden. Mojo kreeg tot nu toe 1,5 miljoen euro uit die regeling. Die regeling houdt dus op per 1 oktober, terwijl het perspectief voor de concertmarkt nog niet beter is. In zalen als Ziggo Dome vinden inmiddels wel weer concerten plaats, maar met minder dan 20% van de normale capaciteit. Mojo is bij die concerten betrokken en verkoopt via hun platform Larger Than Live ook tickets voor de stream.

In de nieuwe aflevering van podcast De Machine gaat het uiteraard ook over de ontslagronde in de popmuziek.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12