3voor12 Tilburg

Paaspop 2019 Heideroosjes: It's been seven years!

Heideroosjes, onze welbekende, Limburgse punkband. Vernoemd naar een spottende uitspraak van Urbanus. Regelmatig te vinden op Pinkpop en Lowlands. Bekend bij alle Nederlanders in de rockscene. Vanavond mogen deze mannen laten zien wat ze in hun mars hebben, op de opener van het festivalseizoen.

´It's been seven years, but we still live in a fucked-up world!´ Typische openingswoorden van Marco Roelofs, zanger van Heideroosjes. Paaspop 2019 is hun eerste festival in zeven jaar, maar de mannen zijn het duidelijk niet verleerd. ‘Godnondeju, dank jullie wel!’, is het antwoord van Marco op het applaus na het eerst gespeelde nummer. Hij vertelt het publiek hoe goed het voelt om eindelijk weer op een festival te spelen. Dat ze zich er goed bij voelen is nog zacht uitgedrukt als je kijkt naar de energieke manier waarop de band op het podium staat.

Humor, dat is het belangrijkste kenmerk van een show van de Heideroosjes. Niet alleen in de nummers die ze spelen, maar ook in de tussentijdse ‘speeches’. Zo heeft Marco een originele manier van vragen om een moshpit: ‘Jezus erbij betrekken!’ De liefde voor muziek en het leven straalt van de performance af, al willen de teksten nog wel eens wat anders zeggen. Het is goed dat jullie terug zijn jongens!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12